Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][php] Wysyłanie pod inny adres
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lombi
Witam,

Sluchajcie mam taka sytuację:
Na stronie z danymi kontaktowymi oprocz samych danych oczywiscie ma być formularz, dość prosty imie nazwisko co cię interesuje twoj mail itd. W polu co cie interesuje ma być mozliwość wyboru przypuśćmy pole select smile.gif I moje pytanko brzmi jak byście rozwiązali to aby w zależności od wyboru zainteresowania wiadomość wysyłała sie na inny adres? Chodzi mi tylko o samą funkcję wyślij. Czym byście to zrobili? php, JS ? czy jeszcze inniejsze rozwiązanie smile.gif

z góry dzięki za dialog,
Pozdrawiam
kossa
php + instrukcja sterująca if else + funkcja meil();

javascript możesz wykorzystać do walidacji danych w formularzu-to wszystko

Łukasz
w3b
imo dokonuj walidacji php a nie js... tak zeby nie bylo dostepu do kodu i w ogole:)
kossa
Cytat
W3B: imo dokonuj walidacji php a nie js... tak zeby nie bylo dostepu do kodu i w ogole:)

ma to wady i zalety, javascript - nie ma konieczności m.in przeładowywania strony, a z php można też to ładnie obsłużyć, ja bym zrobił php ale wszystko zależy od tego jaki to formularz i co chcesz osiągnąć

Łukasz
Lombi
Dzięki Panowie!
Myślałem o sposobie Kossy, ale zawsze mozna sie poradzić biggrin.gif
w3b
Cytat
nie ma konieczności m.in przeładowywania strony,

moze uzyc ajaxa: wyslac zmienna do pliku php i odebrac odpowiedz i tez obejdzie sie bez przeladowania:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.