Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: standard zdjec w internecie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yalus
witam

mam takie pytanie:

zlecilem wykonanie serwisu internetowego na temat telefonow komorkowych pewnej firmie,
caly design oraz funkcjonalnosc biora na siebie mnie zobowiazali do zgromadzenia wszystkich informacji tzn. zdjecia telefonow i ich opis, zastrzegli sobie tylko jedna rzecz - zdjecia maja byc w rozdzielczosci minimum 300x300px lub wiekszej z trudem udalo mi sie to zrobic ale zgromadzilem prawie 300 zdjec roznych modeli telefonow w tej lub wiekszej rozdzielczosci.
i teraz pare dni temu informuja mnie ze wszystkie zdjecia maja byc w rozdzielczosci minimum 400x400 lub wiekszej - nie przewiduje zadnych efektow typu zoom lub innych tego typu na tej stronce a na pytanie poco te wymagania to odpowiadaja ze takie sa standardy.
osobiscie uwazam ze zdjecie o rozdzielczosci 250x300 tez bedzie widoczne.

wiec jak to jest z tymi standardami?
czy oni maja racje?

pozdrawiam
bobo168
O ile mi wiadomo nie ma standardów dotyczących wielkości zdjęcia pierwsze słysze!
My4tic
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Może nie wyrabiają się ze zleceniem i chcą wine za opóźnienia zwalić na Ciebie tongue.gif Ty jesteś klientem, Ty płacisz, Ty dyktujesz warunki i to powinno Ci wystarczyć za odpowiedz.

To, że chory jest dla lekarza a nie lekarz dla chorego już chyba nikogo nie dziwi ale PRL'owskie nawyki w IT? :-) Niektórzy chyba się uwsteczniają...
yaro
Myśle tak samo jak @My4tic. Próbują jakoś przeciągnąć termin oddania.
Nie daj sie im smile.gif
Powiedz im że ty tak chcesz i tyle, a jak oni sie boją że będzie nie zgodne ze 'standardami' to niech napiszą jaką informacje że to ty bierzesz odpowidzialność za takie złe fotki, nie wymiarowe fotki biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.