Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: trendy w webmasterstwie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
enigma
SHiP coś mi pisał, ale proszś o dużo dużo konkretów biggrin.gif jakie są teraz trendy w webmasterstwie (oprawie graficznej), czyli co "nosić" żeby być trendy
strife
templatemonster.com/
enigma
no spoko, widzę że flash, no ale html tez jeszcze jest w grze smile.gif no i styl jest podobny jak był , a SHiP mówi że nie ? także może nie będzie tak źle z moją stroną
a może ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia biggrin.gif a nie tylko linki winksmiley.jpg
athabus
Flash... cóż wszystko ma swoje zastasowania, ale osobiście stoję na stanowisku, że im mniej go na stronie tym lepiej. Szczerze mówiąc widzę bardzo mało logicznych zastosowań dla tej technologii - oprócz upiększania oczywiście. Zgadza się, że są pewne fajne rzeczy typu dynamiczne wykresy itp. ale w większości flash jest stosowany "żeby było ładniej". Problem w tym, że jego stosowania powoduje wiele ograniczeń, dlatego imho trzeba się zawsze zastanowić przed jego użyciem na stronie i zadać sobie pytanie czy na prawdę trzeba.

Pamiętaj, że wiele osób ma go domyślnie wyłączonego (np. ja). Przykładam bezsensownego użycia są prawie wszsytkie dostępne obecnie płatne layouty typu templatemonster itp - jeśli ktoś robi np. menu we falshu to chyba o usability nie słyszał zbyt wiele.

Jeszcze bardziej bawią mnie strony w całości jako prezentacja flashowa - fakt, że ładnie wyglądają, ale po 2 minutach korzystania z takiej strony różne efekty przejścia itp zaczynają naprawdę męczyć.

Co do trendów, to obecnie wydaje mi się, że modne są layouty "biznesowe" czyli jakiś ładny topik tylu uśmiechnięty człowiek, trochę ikonek, gradientów - wszystło ładnie, czysto i schludnie... tak pokrótce.

Ogólnie fajne layouty są na wszystkich wityrnach płatnych, pod warunkiem rezygnacji z flasha. W większości są one dopracowane i w miarę przemyślane. Jenda tylko uwaga - niektóre są niezbyt wygodne dla usera i to warto brać pod uwagę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.