Grek_PL
14.09.2006, 15:24:37
Mam wielki problem . Chodzi o to że nie mam pojęcia jak zacząc przygode z językiem programowania . Nigdy nie programowałem ale chciał bym zacząć, jeśli jest ktoś w stanie pomóc mi to prosze napisać kork po kroku jak zacząc przygode z programowaniem.(Tylko prosze pamiętać że ja nigdy nie miałem kontaktu z językiem programowania.{Jeśli był już taki temat to przepraszam, ale nie miałem czasu przeczesywać całego forum}
hwao
14.09.2006, 15:37:18
Wpisz w google "kurs pascala" i znajdujesz opisy wszyskiego po koleji.
glownie to trzeba wpisywac tylko w google co sie chce
loonger
14.09.2006, 15:37:35
Temat: Kursy dla poczatkujacychwcale nie wymagalo to przeczesywania calego forum.
kossa
14.09.2006, 15:38:30
Zacznij od przeczytania kilku tutoriali/kursów online. Zrób przykłady w nich zawarte.
Ja ucząc się kolejnego języka programowania nie lubiłem nigdy robić nudnych ćwiczeń z przykładów z tutoriali typu hello word a stawialem sobie jakiś ce,wyznaczałem zadanie do którego realizacji dążyłem.
Zapoznaj się z jakimś kursem i postanów napisać np. księgę gości na stronę internetową - taki przykład podaję bo piszesz na forum dot. php więc myślę że chcesz uczyć się właśnie tego języka, jeśli się mylę to najpier zadaj sobie pytanie jaki problem masz do rozwiązania/napisania, później zorientuj się jaki język będzie do tego najlepszy a później przystąp do realizacji zdania.
Powodzenia!
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.