Jaka jest praktyczna róźnica pomiędzy klasą typu HttpRequest, a Router? Czy jest sens tworzenia obu we własnym frameworku? Jakie zadanie spełnia HttpRequest, a jakie Router jeżeli obie sa w systemie? Przeglądnąłem wiele frameworków, przeczytałem kilka ciekawych tematów na forum i doszedłem do tego, że obie mają identyczną funckjonalność, o ile nie są obie w systemie.
Apo
17.09.2006, 16:27:46
Hmm coś źle wyczytałeś. HttpRequest jak sama nazwa wskazuje obsługuje żądania: Post, Get, Cookie, File ewentualnie jeszcze Server, a Router ma za zadanie odczytanie z adresu kontrolera, akcji oraz parametrów, można tez jeszcze dodać generator linkow
Prph
17.09.2006, 19:43:03
Tak jak Apo powiedzial. W tym, ze generator url musi byc w routerze. Router wie jak parsowac url, to wie jak on wyglada. To kto inny ma generowac adres? Moj router ma metody: execute - zwracajaca informacje o kontrolerze, akcji i parametrach oraz url przyjmujaca za parametry kontroler, akcje i parametry akcji - zwracajaca url dla podanych danych.
Adrian.
Strzałek
22.09.2006, 18:57:53
Cytat
Przeglądnąłem wiele frameworków, przeczytałem kilka ciekawych tematów na forum i doszedłem do tego, że obie mają identyczną funckjonalność, o ile nie są obie w systemie.