Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z cachowaniem strony - dlaczego podciąga się....
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klag
Witam!
Mam takie oto pytanie:
Napisałem serwis w php i nie mam włączonej opcji no-cache w meta więc domyslne jest cachowanie włączone (np. u mnie) a strona sie nie cachuje i za kazym razem podciągane są grafiki, itd.
Czy można inaczej niz przez meta wpłynąć na cachowanie, tym bardziej że o dziwio w fazie projektowej zdarzyło się że strona działała bardzo szybko i wszystko wyglądało ok a potem wróciło do poprzedniej mozliwości czyli klapa zupełna.
Może ktoś z was sie spotkał z takim zachowaniem strony?
Dzięki za odpowiedź.
kurtz
Hej
Cytat
Witam!
Mam takie oto pytanie:
Napisałem serwis w php i nie mam włączonej opcji no-cache w meta więc domyslne jest cachowanie włączone (np. u mnie)
oj nie do konca tak jest. Po pierwsze w meta powinies miec informacje ze last-modified jest w przeszlosci. Po drugie sprawdz czy serwer na ktorym trzymasz witryne nie wysyla naglowkow ze obrazkow nie mozna cachowac. Wlasnie to bym podjerzewal o niecachowanie.

PS
czy temat zamiast na 'php' nie kwalifikuej sie na hydepark albo 'php poczatkujacy'?..

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.