Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: "n" Telewizja Nowej Generacji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tiraeth
http://telewizjanowejgeneracji.pl

Oglądałem dzisiejszą konferencję (dalej leci powtórka) i jestem pozytywnie zaskoczony. Będzie trzeba o tym pomyśleć biggrin.gif

A co Wy o tym sądzicie? Dobra propozycja? Przebija Polsat Cyfrowy i Canal+ questionmark.gif
Cudi
Oferta bardzo ciekawa, cenowo przebija obie konkurencyjne platformy. Jakościowo, myśle, że też.

Osobiście, w tej chwili wziąłbym pakiet składający się z trzech opcji po 16zł i tańszą wersje dekodera (99zł), tak na próbę. O VOD jeszcze za dużo nie powiedzieli i tu wolałbym poczekać, aż kilka osób zrecenzuje sprzęcik. Dekodery będą dzierżawione, więc licze na to, że wymiana na lepszą wersje będzie polegała na dopłacie.

ITI i TVN ogólnie dobrze mi się kojarzą, więc mają u mnie kredyt zaufania (czego nie mogę powiedzieć o Polsacie). Dlatego dam im szansę. Dla samego Comedy Central warto zostać ich klientem smile.gif
Turgon
Wygląda ciekawie... Może zamienie swoja Cyfrę + na to biggrin.gif.
tiraeth
Jeżeli chodzi konkretnie o mnie (bo nie zdążyłem się wypowiedzieć dokładnie) to bym może i zmienił ale jest problem: w domu mam więcej niż jeden telewizor smile.gif A z tego co mi się wydaje, to 1 dekoder = 1 telewizor smile.gif
mike
Cytat(Turgon @ 23.09.2006, 08:17:35 ) *
Może zamienie swoja Cyfrę + na to biggrin.gif.

Chciałeś powiedzieć, że grzecznie będziesz prosił rodziców o to by zmienili swoją Cyfrę na to tongue.gif :?:
Turgon
Miki nie próbuj mi nawet podnosić ciśnienia.
mike
Cytat(Turgon @ 23.09.2006, 20:12:58 ) *
Miki nie próbuj mi nawet podnosić ciśnienia.
worriedsmiley.gif
tiraeth
E no nie schodźcie z tematu tongue.gif
dr_bonzo
http://n.tv/
jest na sprzedaz smile.gif
chce 50% zyskow jesli ktos to wykorzysta tongue.gif
Master Miko
ciekawe gdzie będzie kruczek... i jak będzie się rozwiązywać umowę...

ile będzie się płacić za dzierrzawe miesięcznie?
.rh-
Strona "n" bedzie w poniedzialek-wtorek, zapewne bedzie wiecej informacji niz na tym blogu.
Moze zdecyduje sie na ich oferte, wprawdzie nie ogladam duzo, ale 4 kanaly ktore posiadam juz mi nie wystarczaja;)

Musza popracowac nad zestawamy pakietow, brakuje mi tutaj pakietu mix:) ale to juz pewnie celowe zagranie zeby wykupic wszystkie pakiety...smile.gif
Cudi
@dr_bonzo: strona ruszy najprawdopodobniej w domenie n.pl, która jest zarejestrowana na onet.pl, czyli wszystko się zgadza.

Czekam na urchomienie tej strony, bo niejasności rzeczywiście jest dość sporo. Ale w tej chwili jestem nastawiony optymistycznie. Poczekamy, zobaczymy.

Najbardziej interesuje mnie kwestia wymiany dekodera z tańszego (będzie od października) na droższy (będzie w listopadzie). Mam nadzieje, że będzie wystarczyło dopłacić.

No i wielka niewiadoma, kanał filmowy. Mam nadzieje, że będzie co najmniej konkurencyjny w stosunku do C+ i HBO.
Master Miko
Dziiiiiwne. Onet wykupił domenę "n.pl" już w 1999 roku :| :| :|

Nazwa domeny n.pl
Id abonenta ont_o69166 (FIRMOWA)
Serwery nazw dns.onet.pl.[213.180.128.240]
dns2.onet.pl.[217.97.201.240]
Utworzona 1999.03.04
Ostatnia modyfikacja 2006.09.20

C+ - to naprawdę KANAŁ. Przez 3 lata próbowałem rozstać się z nimi, graozili sądem, kazali bezprawnie kase oddawać za dekoder (który został im oddany) cudem udało się to załawić.

HBO i HBO2 puszczają fajne filmy tylko w okresie odkodowanym, kiedy mogą kusić naiwnych... tak to nuda - flaki z olejem. A jeszcze gorszy syf to Cinemax i Cinemax 2... to już TRWAM chyba ciekawsze jest tongue.gif tongue.gif
Cudi
A gdzie pisze, że to Onet ją wykupił w 99? smile.gif Pewnie ktoś inny ją wtedy założył, a Onet ją przejął. Zresztą daty modyfikacji wskazują, że coś przy niej ostatnio robili (dzień przed konferencją).
Master Miko
oo rzeczywiście. Nie pomyślałem o tym smile.gif
piotrek_mag
Ja zrywam już umowe z cyfrą +, a leci mi pc N biggrin.gif. Zamówiona biggrin.gif
Sabistik
Tylko nie widze w ofercie programowej polsatu :/ co oczywiscie jest normalnym zagraniem iti. Czy sie moze myle i miescie sie on w tym FTA ?
Master Miko
Google prawdę Ci powie tongue.gif
http://pl.wikipedia.org/wiki/FTA
Jak widać polsatu chyba nie ma :/ :/
Ace
pewnie nie ma takiej opcji zeby rozdzielic ten dekoder na 2-3 telewizory?
Master Miko
Piszą... 1 dekoder 1 telewizor... ale co szkodzi, podzelić kabelek na 2 z wyjścia dekodera tongue.gif tongue.gif
Sabistik
Cytat
ale co szkodzi, podzelić kabelek na 2 z wyjścia dekodera

... i ogladac to samo na dwoch telewizorach ?
trucksweb
eh, dlugo czytalem o tym temacie.
Wedlug mnie nie ma w tej tel niczego szczegolnego- bo to nie tel. tylko kolejna platforma nadajaca w nieco nowoczesniejszy sposob. Tez nie jestem w 100% przekonany co do jakisci DVD obrazu- wedlug mnie to zalezy od telewizora,monitora itd.
Sper dali dysk twardy- normalnie odkryli hameryke laugh.gif
Kolega byl na konferencji (pisze arty dla jakiegos magazynu komputerowego) i smial sie jak pokazywali kosmiczna technologie blinksmiley.gif :
- program tel. w TV, idealna kopia tych z cyfry czy polsatu cyfrowego,
- super, idealny pilot laugh.gif
- super mozliwosci o ktorych nie chcieli powiedziec, ale do konca roku beda (pewnie nie dla tych, ktorzy kupia teraz dekodery, bo nie wspomnieli o aktualizacji softu- bo jak sie wyrazil prowadzacy to multimedialny komputer. Wnioskuje, ze ma jakis procesor ?)
- 250 kanalow uff. polsatu w nich nie znajdziecie wiec w mojej rodzinie odpada z miejsca ten dekoder. Starsze pokolenie zyc nie moze bez telenoweli tiredsmiley.gif Reszta kanalow- chinskie,koreanskie i latynoamerykanskie ...tylko komu i po co ?
- na dodatek mozna laczyc sie z siecia- dziwne bo jakos nie widze tego. Nie pytalem sie czy na konferenji ktos sie podlaczyl do netu- ale watpie. Pewnie jeszcze nie maja takiej opcji...

na tym etapie w niczym mnie nie zainteresowala ich oferta. Moze sie myle albo zle to rozumiem, wiec najwyzej mnie poprawice albo wysmiejecie dry.gif
Wykrywacz
Z tego co się orientuje to Cyfra też puszcza jakąś nową platformę... albo mi poporstu reklama telekompromitacji wełbie śmietniku narobiła.

Co do C+ mi się oni podobają, jak 1. razem rezygnowałem było grzecznie i kulturanie. jak się znów podłanczałem były dodatkowe promocje za to że wróciłem. smile.gif

A cinemax 1 i 2 to zarąbiste kanały na których leci masa dobrych filmów. Które niestety nie są dla pop holywoodzkich mas.
juri006
witam. jestem tu nowy. mam problem z telewizja N. chodzi o kabel HDMI podlaczony z dekodera do telewizora. na przewodzie SCART wszystko odbiera, a na HDMI nie dziala nic, jest tylko napis na wyswietlaczu PROBLE HDCI
michalkjp
Cytat(juri006 @ 9.10.2008, 20:00:15 ) *
witam. jestem tu nowy. mam problem z telewizja N. chodzi o kabel HDMI podlaczony z dekodera do telewizora. na przewodzie SCART wszystko odbiera, a na HDMI nie dziala nic, jest tylko napis na wyswietlaczu PROBLE HDCI

Hmmm... masz wybraną rozdzielczość HD?

Na przednim panelu dekodera są przyciski – musisz nacisnąć jeden z nich i przytrzymać (sprawdź w instrukcji jak jest w Twoim sprzęcie) – zacznie się zmienianie rozdzielczości. O ile dobrze pamiętam, to u mnie bez ustawienia tego też nie chciało iść przez HDMI. Procedura jest opisana gdzieś na początku instrukcji obsługi...
Bajka123
witam wszystkich:)
mam mały problem. Chciałabym kupić "n". Czy w tej telewizji też jest polsat?
Proszę o odp.
mike
Wchodzisz na stronę forum PHP i pytasz o coś co mógłbyś znaleźć od ręki wchodząc na stronę N.
http://n.pl/oferta/uslugi_dodatkowe/kanaly_fta.html

Porażka. W tych czasach brak umiejętności wyszukiwania informacji to ułomność.
Bajka123
[quote name='mike' date='5.12.2008, 11:47:41 ' post='544264']
Wchodzisz na stronę forum PHP i pytasz o coś co mógłbyś znaleźć od ręki wchodząc na stronę N.
http://n.pl/oferta/uslugi_dodatkowe/kanaly_fta.html

tak jest tam Polsat 2, ale czy jest też Polsat?
pytam się dla pewności:P
suchy1
Telewizja N to TVN czyli konkurencja Polsat dlatego w telewizji N jest tylko Polsat 2 - logiczne.
GrayHat
Cytat(suchy1 @ 5.12.2008, 13:06:40 ) *
Telewizja N to TVN czyli konkurencja Polsat dlatego w telewizji N jest tylko Polsat 2 - logiczne.

Polsatu 2 już nie ma, gdyż został ostatnio zakodowany i nie leci już po FTA sad.gif

Pozdrawiam
Jarod
Pozwolę podpiąć się pod wątek. Chcę na święta sprawić sobie n (najlepsza oferta z dostępnych) ale mieszkam w bloku, nie mam balkonu a blok jest ocieplany więc nie mogę do ściany przymocować anteny (spółdzielnia nie zgadza się). Mam telewizję UPC (podstawowe 6 kanałów). Dzisiaj dowiedziałem się, że jak jest antena zbiorcza na dachu (domyślam się bo pani w spółdzielni nie wie tego a na dach wejść nie mogę) to można ją wykorzystać do odbioru telewizji n.
Nie wiem czy to zadziała i jak mniej więcej będzie wyglądać podłączanie tego sprzętu? Koncentryk do dekodera?
Z cyfrą + da się to zrobić podobno na 100%

Czy ktoś zna się na tym na tyle aby coś doradzić?

Pozdrawam
l0ud
Antena zbiorcza służy zapewne do odbioru telewizji analogowej, więc raczej nici z odbioru cyfry i n za jej pomocą. No chyba że jest coś, o czym nie wiem smile.gif
GrayHat
nie no nie wyczarujesz odbiornika sygnału wysyłanego przez satelitę z kawałka drutu (czyt. antena zbiorcza)
AxZx
ale napisał, że z cyfra plus da się do zrobić na 100%, więc może mają zbiorczy talerz?smile.gif teraz tylko pytanie na którą satelitę?
trzeba by sprawdzić czy cyfra i n biorą z tej samej satelity, jeżeli tak to będzie mógł korzystać tak samo jak z cyfry:)
Jarod
Cytat(AxZx @ 17.12.2008, 22:58:04 ) *
ale napisał, że z cyfra plus da się do zrobić na 100%, więc może mają zbiorczy talerz?smile.gif teraz tylko pytanie na którą satelitę?

Napisałem, że się da ponieważ koleżanka miała jakąś kablówkę i twierdzi że kupiła sam decoder a kabel antenowy przepięła do wejścia SAT i cyfra jej działa.
Przecież upc ma też telewizję cyfrową.
bim2
Hmm, ja mam satelitę na wsi i kiedy chciałem montować drugą okazało się, że wystarczy taka podwójna główka (ten odbiornik). Popytaj może wystarczy, że kupisz ten podwójny odbiornik? Jak nie to powiedz, że chcesz zamontować antenę na dachu.
Kocurro
Jarod: wiem, że jedna telewizja kablowa puszczała (puszcza dalej?) swoimi kablami cyfrowy sygnał Cyfry+, to by wyjaśniało historię z Twoją koleżanką.

pozdr.
Turgon
Zrewidowałem swoje poglądy na temat N-ki. Platforma bez Canal Plusów nie ma sensu winksmiley.jpg Tylko to oglądam (:
krystianl
Od niedawna mam N i jestem zadowolony, programy w HD a jest ich troche sa extra.
Jesli ktos jest zainteresowany wiecej informacji o N znajdzie tutaj www.tv-n.pl

Pozdrawiam smile.gif
monik
Do wszystkich którzy chcą kupić Telewizje nowej generacji ostrzegam rachunki nie dochodzą Dekoder był wadliwy musiałam wymienić a płacić było trzeba Dodam mój znajomy już 2 razy wymieniał Programy które są cofane są zlej jakości Tak naprawdę wszystko ładnie wygląda na reklamie
Kocurro
No patrzcie patrzcie ... bez postów, bez niczego ... się rejestruje, od razu krytykuje ...

Proponuję by moderatorzy usunęli ten wpis jako przejaw ewidentnej walki gospodarczej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.