Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zend Studio 5.5.0 Beta
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
electrolyte
Zend.com udostępnił teraz nową wersje Zend Studio 5.5 Beta do pobrania z Download.

Z nowości to:

* NEW Embedded Java Code Completion: Easily integrate Java into your code using the Code Completion features and define / specify additional Jars or Class folders that can be used for code completion
* NEW Source Control Status Decoration: View changes and current status of source controlled files from the Project view. Project file labels are automatically color coded according to their source control status
* NEW Zend Framework Integration: Seamlessly use integrated and customizable Zend Framework code completion and view the Framework functions list from the php Functions View
* NEW Remote WSDL File Support: Enables you to define your WSDL file as a remote URL file and get WSDL functions instantly

Ciekawostką jest to, że wysyłając Feedback, Testimonials i Case Study można dostać koszulkę Zendowską ale dla najlepszym beta testerów zniżki 20% na zakup Zenda ;P (Mogliby dać za free...)

Edit:

Po krótkich testach działa bardzo stabilnie ...
cyphelf
Kolorowanie nazw plików według ich statusu w repozytorium jest fajnym pomysłem ale jeszcze nie do końca idealnie działa. U mnie koloruje jeden z katalogów na niebiesko (czyli status "modified") pomimo tego, że pliki na dysku są identyczne w stosunku do tych z repozytorium.

Opcja SVN Diff niestety w Mac OS X nie działa - komenda jest wykonywana, ale zaraz po wykonaniu java wyrzuca wyjątek "NullPointerException". Poza tym wszystko jak na razie działa stabilnie.

No i wreszcie Zend Framework jest zintegrowany w ZDE i podpowiadanie kodu działa już bez konieczności dodawania plików frameworka do projektu.
Sabistik
imho bardziej pasuej do wortalu.
~electrolyte jeśli masz ochotę na pisanie newsów(albo masz pomysł na takowy) to skontaktuj się do mnie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.