Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie źródła html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
servs
witam!

Mam pewien problem... nie pamiętam formuły umożliwiającej wyświetlenie kodu źródłowego html pliku wykonane.php w pliku code.php lub jeżeli to niemożliwe to również w pliku wykonane.php.

Proszę o pomoc!
Z góry dziękuję,
Bartek.
dr_bonzo
  1. <?php
  2. print( htmlspecialchars( file_get_contents( 'plik.html' ) ) );
  3. ?>

I przenosze na przedszkole
servs
Kod jest prawie okej... chodzi mi jednak o kod źródłowy HTML z pliku php czyli gotowy kod gdzie zmienne php będą zastąpione odpowiednimi znakami wprowadzonymi do pliku.

dla ułatwienia podaję stronę skryptu: www.servs.nazwa.pl/test/index.html
Cysiaczek
Hmm... może chodzi Ci o wyświetlenie kodu wygenerowanego przez serwer? Coś mieszasz...

Pozdrawiam.
dr_bonzo
print( htmlspecialchars( file_get_contents( 'http://gdziestam.example.com/plik.html' ) ) );
servs
Cytat(Cysiaczek @ 19.11.2006, 13:42:32 ) *
Hmm... może chodzi Ci o wyświetlenie kodu wygenerowanego przez serwer? Coś mieszasz...

Pozdrawiam.

Ajjj... tak chodzi mi o kod wygenerowany przez serwer który jest wysyłany do przeglądarki w języku HTML.
kod który podał mi kolega bonzo jest na pliki html a ja potrzebuję na php z zastąpionymi zmiennymi.

Pozdrawiam!
nexis
Kod z zewnętrznego serwera możesz wyświetlić tylko w takiej formie jak napisali koledzy w poprzednich postach, a jeśli chodzi o lokalny plik .php to możesz zrobić tak:

1. <?php
  2. highlight_file('jakisplik.php');
  3. ?>
dr_bonzo
servs: nie mam pojecia czego ty chcesz, podaj przyklad: skrypt php i ten skrypt 'po podstawieniu zmiennych', jak to ma wygladac?

a moze ci chodzi o plik z rozszerzeniem ".php", tak trudno sprawdzic czy zadziala?
Amorph
Wg tego co przeczytałem i zrozumiałem na swój pokręcony sposób:
- weź po otworzeniu strony wybierz opcje pokaż źródło smile.gif
Bedziesz miał przykładowy plik html jaki wygenerował serwer... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.