Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] SAFE MODE Restriction in effect.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kristoff
Witam

Gdy uploaduje zdjecia na serwer za pomocą formularza to pojawia się taki komunikat:

move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 511 is not allowed to access /home/katalog/domains/..... owned by ....

co można zrobić w takim przypadku aby zdjecia dało się uploadować? Dodam ze skrypt tworzy przy każdym uploadzie nowy katalog na serwerze, nadaje uprawnienia temu katalogowi oraz przenosi tam pliki. tyle że akurat na tym serwerze wychodzi błąd podany powyzej.
bili.pl
Wyłączyć safe mode lub przenieść stronę na serwer z wyłączonym safe mode albo przerobić skrypt aby pliki były uploadowane tylko i wyłącznie do wcześniej utworzonych przez FTP katalogów z nadanymi odpowiednimi prawami dostępu.
kristoff
tylko że serwer opłaciłem na rok więc szkoda mi kupować inny. W dodatku jak kupowałem to zwracałem uwagę na ten safe mode ale wtedy było ustawione na off.
bili.pl
No to podałem drugie rozwiązanie. Innych nie widzę tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.