dtech
22.11.2006, 13:44:49
Witam,
Nie rozumiem jak to działa i jak to możliwe. Proszę mi wyjaśnić
mam w jednym pliku chdir('jakas/tam/fajna/scieszka'); i ta linie występuje w jednym pliku który wspólnym worem dla wszystkich funkcji i CMS. teraz niektóre funkcje nie widza zmiany!!! jak by w ogóle chdir nie było. No to wkurzony dodaje w pliku który tego nie widzi. i nagle 3 inne pliki z funkcjami zaczynają widzieć chdir. jak ot możliwe ze na 40 plików 4 nie widza zmiany, po czym jak w jednym z tych 4 w stawie chdir 3 kolejne pliki widza zmianę ?
albo tak samo dla łączenia sie z mysql. jest wspólny wór dla każdego i większość plików wszystko widzi. po czym w paru innych musze znowu sie łączyć z bazą.
nie rozumiem w czym problem.
dodatkowo te pliki odmieńcy nie maja ze sobą nic wspólnego a nagle jak w jednym coś zmienię nagle wszyscy inni odmieńcy zaczynają widzieć tą zmianę.
revyag
22.11.2006, 13:47:56
Dawno nie widziałem tak tragicznie napisanego posta. Nic kompletnie nie rozumiem. Przemyśl jeszcze raz o co Ci chodzi i napisz to w zrozumiałym dla większej liczby odbiorców języku.
przenoszę na przedszkole
kosheen2k
22.11.2006, 13:51:21
Dtech, albo nie jest polakiem, albo nie potrafi poprawnie pisać po polsku...
"Odkodowałem", że: wór = folder

(ale też nie jestem tego pewien do końca...)
Pozdro
lopik
22.11.2006, 13:55:23
A się właśnie zastanawiałem co to jest ten "wór"

Kurcze, jak mogłem tego jeszcze nie słyszeć.

Tego
"te pliki odmieńcy" dalej nie wiem ocb.
php programmer
22.11.2006, 14:12:04
po prostu musisz wywołac chdir w odpowiednim pliku,
twój CMS zapewne to struktura includujących sie plików
to gdzie umiescisz chdir wpływa na to, którepliki to zobaczą,
a pewnie jest to napisane obiektowo, wiec zalezne jest to tez od tego jak
dane klasy sie odwołują do siebie, także dziedziczenie
tak wiec musisz dac chdir najlepiej gdzieś na sammym początku chierarchi klas
rozny
22.11.2006, 14:20:33
HAHAHA

dobre te pliki odmiency
nospor
22.11.2006, 14:24:13
panowie co nie piszą na temat: bo posypią się ostrzeżenia. Proszę przestać. Jeden post zwracajacy uwage na styl pierwszego posta wystarczy

!
Jedynie fachowo wykazal się tu php programmer i zasluzyl na "nagrode": - 10% (i tak trzeba bylo juz zdjac

)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.