<?php $dane = addslashes(' <data> <header name="Pogoda On-line"/> <pic0 value="6.8"/> <pic1 value="0.0"/> <pic2 value="97"/> <w0 name="Czas pomiaru" value="20:53" /> <w1 name="Wilgotność powietrza" value="86" pr="%" /> <w2 name="Temperatura powietrza" value="6.8" pr="°C" /> <w3 name="Temperatura punktu rosy" value="5" pr="°C" /> <w4 name="Opad 1h" value="0" pr="mm/h" /> <w5 name="Opad 24" value="0" pr="mm/h" /> <w6 name="Ciśnienie" value="994" pr="hPa" /> <w7 name="Prędkość wiatru" value="0.0" pr="m/s" /> <w8 name="Kierunek wiatru" value="97" pr="°" /> <w9 name="Temperatura odczuwalna" value="7" pr="°C" /> <footer name="Serwis UM pogoda On-line" /> </data> '); ?>
No i problem jawi sie w tym ze po tych wszystkich operacja wypisuje mi (w zrodle strony tylko widac) takie cos:
Cytat
> <pic0 value=\"6.8\"/> <pic1 value=\"0.0\"/> <pic2 va
a powinno mi pokazac wszystko od <pic0 .... do "Temperatura odczuwalna" value="7" pr="°C" /> z dodanymi odpowienia shlashami ale tego nie robie =/
Moje pytanie gdzie zrobilem blad i jak to poprawic ? dodam ize tekstu nie moge zmienic i tam gdzie sa cudzyslowia to musza one zostac, i tak samo shlashe.