Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: język polski
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fanatico_linux
Witam ponieważ raczkuje w tym temacie to chyba dobrze trafiłem - proszę tylko nie linczujcie tongue.gif - ta odpowiedż jest mi badzo potrzebna snitch.gif .Chodzi o to że nie wiem gdzie zmienić obsługę języka tzn krzaczki mi się pokazują a mam założony sklep internetowy i nie wiem w krtórym pliku to mogę zrobić - nogdy tym się nie interesowałem , ale chyba będę musiał zacząć aarambo.gif .Proszę nie odsyłajcie mnie do googli ponieważ już szukałem i znalazłem pare niejasnych odpowiedzi , ale naprawde nie chc czegoś zepsuć withstupidsmiley.gif Proszę o pomoc!!!!
dtb
mam takie wrazenie, ze to nie problem php, a zlego kodowania.
sprobuj wstawic to do <head>:
  1. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={KODOWANIE}">

gdzie {KODOWANIE} to: ISO-8859-2, windows-1250 lub utf-8
fanatico_linux
Widzę żę fan UBUNTU - ja na FC6 biggrin.gif - polecam - ale mniejsza o to , wróćmy do tematu do meritum sprawy a warto go ciągnąć bo temat jest ciekawy tongue.gif , no właśnie to jest problem , że nie wiem gdzie to wpisać - jak by to była normalna stronk to jasne że w index.html , ale tutaj nie mam żadnych plików z rozrszeniem html , tylko php a jak już wejdę to nie mogę naet znaleść sekcji <head> - autentycznie - zapewne źle szukam withstupidsmiley.gif , ale nie mogę!!Proszę o pomoc!!
mike
1. Proszę poprawić temat wątku. Zgodnie z zasadami panującymi na forum Przedszkole.
2. Jesteś nowy więc może nie wiesz, że tu nie ma Jasnowidzów. Więc z radością Cie poinformuję: Jasnowidzów brak. Skąd mamy wiedzieć gdzie masz szukać? Nie napisałeś co to za skrypt, jak działa, skąd go masz, ...? To tak jakbyś poszedł piechotą do warsztatu samochodowego i powiedział kolesiowi: Zepsuł mi się samochód. Nie wie Pan co się stało?
Polecam: Jak mądrze zadawać pytania
fanatico_linux
Jak bym sie znał to bym tu nie siedział - widze że doświadczenie użytkownicy już zapomnieli jak zaczynali - ale cóż , poradze sobie -cya
Cysiaczek
hmm... słabo szukałeś ; PPP

Kod
grep -r charset= /path/to/dir

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.