Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Trzy kolumnowy uklad strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
kondorekk
Witam serdecznie.

Czy wie ktos moze, czy istnieje jakis sposob na nizej podany przeze mnie problem.
Zrobilem szablon trzy kolumnowy-
Wymagania byly nastepujace: szerokosc w kazdej rozdzielczosci 95%, kolumna lewa i prawa po 190px, wiec srodkowa zostawiona jest na 100%
I wszystko bryka, z tym, ze jesli zostaja dodane np.2 duze zdjecie lezace obok siebie lub "mega"-dlugi wyraz, rozciagaja mi one srodkowa kolumne, przez co wszystko wchodzi wszystko na kolumne prawa.

I stad moje pytanie, czy mozna to jakos sfiksowac, jakis text-wrap:) dla boxa srodkowego i.t.p

Dzieki z gory
Pozdrawiam
Konrad
gekon
overflow: hidden; ale wtedy treść wystająca poza środkową kolumnę nie będzie widoczna.
batman
Podobny temat już był winksmiley.jpg

Tu go możesz znaleźć:

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=58676&hl=
kondorekk
wlasnie "overflow:auto;" poskutkowalo, ale czesciowo.

W /&%%&$%$ IE6 zdaje sie nie dzialac calkowicie, jest tak jak bylo,nie pojawiaja sie zadne suwaki:), a przez to rozwala mi strone

W IE7, no i standardowo w Mozilli i Operze dziala,

Dzala to u was pod ta nieszczesna 6tka??

Pozdrawiam Konrad
kondorekk
gekon, elegancja francja, dziala,

tylko, czy ktos mi moze powiedziec dlaczego po zastosowaniu overflow:auto; w firefoxie na dole strony pojawia mi sie scroolbar, mimo, ze tresc nie wychodzi poza hm "ramy" diva?questionmark.gif?
w sumie to nie przeszkadza, ale dziwnie wyglada.
w ie6, ie7 i operze wyglada wszystko ok, ale w firefoxie pojawia sie pasek przewijania, mimo ze tresc nie "wychodzi" z diva.

pozdrawiam
konrad
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.