Plik logowanie.php
<? if ($_GET["login"]=="koniec") { // wylogowanie } function istnieje($login, $haslo) { if ($login=="" or $haslo=="") return false; if ($baza) { if ($wynik) { m_name='$login' and m_haslo='$haslo'"); } } return false; } if (istnieje($_POST["login"],$_POST["haslo"])) { // zalogowanie $_SESSION["zalogowany"]="tak"; //$_SESSION["login"]=$_POST["login"]; //$_SESSION["haslo"]=$_POST["haslo"]; } if ($_SESSION["zalogowany"]=="tak") { } else { Login:<br /><input type="text" name="login" /><br /> hasło:<br /><input type="text" name="haslo" /><br /> <input type="submit" value="OK" /> </form>'; } ?>
Plik index.php
<p> nag│owek strony, menu </p> <? include("logowanie.php"); ?> <p> dalsza TAJNA treŠ g│ˇwnej strony... </p> <a href="index2.php">inna strona</a>
i plik index2.php
<p> nag│owek strony, menu </p> <? include("logowanie.php"); ?> <p> dalsza TAJNA treŠ innej strony... </p> <a href="index.php">strona g│ˇwna</a>
Co do TAJNEJ części strony to widać ją, czy ktoś jest zalogowany czy też nie. Ale mniejsza o to.
Chodzi mi taką rzecz:
PO zalogowaniu się a następnie po wylogowaniu, kiedy cofam się przyciskiem WSTECZ w przeglądarce dochodzę do momentu kiedy mam komunikat : Otwierana strona zawiera dane POSTDATA.....". Po zatwierdzeniu OK, okazuje się że jestem zalogowany!!!.
Czego brakuje w tym skrypcie, aby nie dopuścić do takiego zdarzenia??