@Cysiaczek w JS masz taka funkcje document.links, to jest tablica z wszystkimi linkami z danego pliku html, potrzebuje takiej funkcji w php, np: wczytuje za pomaca file_get_contents plik html, i dodaje do jakiejś zmiennej wszystkie linki z tego dokumentu, przed chwilą bawiłem się DOMDocuments i udało mi sie wyciągnąc nazwę linku (<a href="plik.php">
nazwa linku</a>), ale ja potrzebuje wyciągnąć
plik.php, probowałem ułożyć wyrażenie regularne, ale nie mogę napisać takiego które będzie działać w większości przypadków, tzn:
Kod
<a href="link">link</a>
<a href='link'>link</a>
<a href=link>link</a>
<a href=link class="">link</a>
<a href="link">link</a>
itp... różnie ludzie piszą i trudno jest napisać takie wyrażenie które będzie działać w większości przypadków, dodatkowo document.links rozpoznaje czy link jest adresem tylko do pliku (href="index.php") czy adresem do pliku wraz z domeną (href="http://domena.pl/index.php"), jeśli jest tylko adresem do linku dodaje domenę.
Ogólnie mówiąc chce napisać funkcję która będzie wyszukiwać wszystkie linki i dodawać je do tablicy, dodatkowo jeśli nie będzie w linku domeny, funkcja sama ją doda, czyli coś takiego jak odpowiednij javascriptowej funkcji document.links tylko w php.