Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt do logowania
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Gumiak
Mam taki problem, a w zasadzie dylemat smile.gif

Mam stronke gdzie zrobilem w menu bocznym miejsce na logowanie.

I szukam skyptu, który mógłbym wkomponować bezproblemowo w strone i pozwoliłby użytkownikowi na zalogowanie (jeśli nie zarejestrowany to zarejestrowac). Musiałby mieć też podział na uprawnienia. I żeby zapamiętywał przy rewizycie użytkownika. Aha oprzec tez to o baze mysql

Chcę wykorzystać m. in. żeby zwykli użytkownicy mogli pisać komentarze do newsów, a admini mogli wejść w panel administracyjny i tymi newsami i komentarzami zarzadzali.

Niektórzy mówią, że sesje inni, że cookies, a jeszcze inni, że połączenie.

Tylko, że nie moge zrozumieć o co chodzi w sesjach i ciachach. JAkos mam chyba zly tryb myslenia smile.gif

Także jakby ktoś znał taki skrypt to prosze o pomoc, bo ściągnałem chyba ze 40 i nie znalazłem odpowiedniego.

Myslalem o czyms na ksztalt logowania w forum phpBB, albo w xmb, ale zeby to przerobic to musialbym kumac o co chodzi w kodzie, a niestety jestem bardzo poczatkujacy.
Grzesiek
Niestety pojedyńczy plik nie rozwiąże problemu, jeżeli chcesz mieć dobry system logowania to musisz przemyśleć całą strukture strony i dopisać odpowiedni kod który będzie się zajmował userem, albo ściągnij sobie phpnuke, postnuke.
Gumiak
Chodzi o caly system logowania, ktory mozna podpiac pod istniejace "jadro". Nie mówie, że chce wsio w jednym pliku.

A systemy portalowe jak phpnuke itd. nie wchodzą w grę.

Ktoś zna jakiś dobry skrypt?
hamlecik
http://phpfreaks.com/tutorials/65/0.php
Gumiak
dzięki. spradze. Widzizałem wersję 1.0 i była w miarę dobra, ale miała kilka braków. I czekałem na coś z połączeniem cookies i sesji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.