Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie plików na serwer FTP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
axa
Mam problem bo zrobilem stronę internetową i jest już gotowa w html-u i chce wyslac pliki ale nie umiem mam już stronę darmową ( www.axa.piwko.pl ) ale nie wiem jak wyslac im pliki party.gif party.gif
kwiateusz
moze przez jakiegos klienta ftp np. total commander? dane powinienes dostac zaraz po rejestracji...
mesiash
Musisz zaopatrzyć się w taki program jak Total Commander, po zaopatrzeniu się włączasz go, u góry programiku na pasku widać ikonkę FTP, klikamy na nią i otwiera się nowe okno, w nowym oknie klikamy nowe połączenie, sesji wpisujemy co chcemy ale ja zawsze daje nazwę hosta, w nazwie hosta wpisujemy wiadomo co tongue.gif, i w użytkowniku dajemy albo użytkownika jaki daliśmy przy zakładaniu ftp tak np. jest na lycosie, ale jeśli mamy serwer ftp na yoyo.pl, to Sesje, Nazwę hosta i nazwę użytkownika dajemy taką samą np. stronamoja.yoyo.pl, w miejscu o nazwie hasło: wpisujemy hasło które wpisywaliśmy przy zakładaniu konta FTP, po czym klikamy OK, i w oknie wcześniejszym pokarze nam się na liście nasza sesja o nazwie np.stronamoja.yoyo.pl najeżdżamy na nią i klikamy, potem połącz, ściąga nam się lista plików z ftp, potym po lewej bądź prawej będzie puste pole jeśli nic wcześniej tam nie wgrywaliśmy, a po drugiej stronie okna nasz dysk, potem szukamy na dysku naszego folderu z stroną, i przeciągamy zawartość folderu z stroną na puste pole czyli na ftp, potem po wklejeniu wyłączamy Total Commandera i mamy stronę, adres powinniśmy znać, jest to np. mojastrona.yoyo.pl . Mam nadzieję że się nie pogubisz i uda ci się zrobić:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.