Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wgranie skryptu do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Italy
Mam plik glosowanie.sql i musze wgrac go do bazy danych. Skrypt nie wgrywa go samodzielnie wiec trzeba to zrobic recznie. Jakieś porady? :wink:
Jabol
wchodzisz do klienta i dajesz h potem ? a na koniec help i jak Ci się już wyświetli pomoc to ją czytasz i wgrywasz.

albo przez PMA
Italy
Tylko zapomniałem dodać, że muszę wgrać ten plik na bazę na serwerze wirtualnym...
Jabol
questionmark.gif co to za różnica ?
Italy
Taka, że Ty siedzisz w php i mysql pewnie kilka lat i znasz to jak własną kieszeń a ktoś kto pierwszy raz słyszy niektóre pojęcia z tym sobie nie radzi i potrzebuje dokładniejszego wytłumaczenia...
adwol
Cytat
Tylko zapomniałem dodać, że muszę wgrać ten plik na bazę na serwerze wirtualnym...

A co to jest wg. Ciebie ,,serwer wirtualny''?
Jak masz dostęp do shellowego klienta mysqla (tego standardowego) to piszesz w nim:
Kod
source glosowanie.sql
Italy
Według mnie znaczy to to, ze nie mam tego serweru mysql na swoim domowym kompie tylko na serwerze z plikami wykupionym od jakiejś firmy.

No to ja powiem tak:
Tyle co ja uczyłem się php to nie wystaarczyło by nawet do poprawnej zmiany jakiegoś skryptu. A o mysql wiem tyle co o życiu na Marsie smile.gif Mozecie mi wytłumaczyć to dokładniej? (np. otwórz tępaku program "x", następnie upierdliwcze wejdź do menu"y"...)
adwol
Cytat
Według mnie znaczy to to, ze nie mam tego serweru mysql na swoim domowym kompie tylko na serwerze z plikami wykupionym od jakiejś firmy.

No to, to jest zwykły serwer, a cała jego ,,wirtualność'' polega na chyba na tym, że nie możesz go dotknąć. :wink:
Cytat
Mozecie mi wytłumaczyć to dokładniej?

Firma w której masz wykupione konto (Twój provider) musiała dać Ci jakieś możliwości dostępu do tego konta, a skoro nawet korzystasz tam z bazy to i do niej. Napisz w takim razie jakie masz te możliwości bo od tego zależy metoda.

Możesz mieć praktycznie trzy możliwości:
:arrow: dostęp shellowy do konta na jakimś uniksie
:arrow: dostęp przez ftp do katalogu z plikami wchodzącymi w skład Twojej strony
:arrow: jakaś aplikacja na WWW z autoryzacją do zarządzania swoim kontem, ew. do zarządzania samą bazą (np. phpMyAdmin)

Napisz co jest u Ciebie to możemy dalej drążyć temat.
Jabol
to dajesz skrypt php fopen + mysql_query i gotowe. No może jeszcze podzielić na oddzielne queries ;. ( czyli jak już mówłem pma -> phpMyAdmin )

ps. mówisz jakbyś miał pretensje, a ja Ci próbuje przecież pomóc.
Italy
Nie mam pretensji. Jesli tak to zabrzmiało to sorry.

A co do konta, to ja go nie wykupywalem (moj kumpel) i dostalem od Niego (od kumpla) hasla dla admina i dla usera do bazy mysql. To jedynie wiem. A co do dalszych poczynan w bazie mysql to nie mam zielonego pojecia (niestety).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.