Witam. Daję tutaj skrypt który nie działa poprawnie, jeszcze przed wysłaniem formularza jest pokazany błąd. Proszę bardzo napisać mi co tu jest źle? Wcześniej kod chociaż w małym stopniu działał, dodawał 2 rekordy, jeden pusty a jeden dobry, ale nie dodawał id prze co muszę wprowadzać te zmiany.
<?
include('../header.php');
echo '<center><form action="#" method="POST">'; echo 'Tytuł:<br><input type="text" name="company" value="" size="20"><br>'; echo 'Krótki opis:<br><textarea name="location" cols="60" rows="8"></textarea><br>'; echo 'Długi opis:<br><textarea name="description" cols="60" rows="30"></textarea><br>'; echo 'Screeny:<br><textarea name="contact" cols="60" rows="8"></textarea><br>'; echo 'Strona www:<br><INPUT type="text" name="url" value="" size="20"><br>'; echo '<input type="hidden" name="newjobid" value="$newjobid" size="20">'; echo '<input type="submit" value="Dodaj"></form></center>'; require('config.php');
$newdate='$month/$day/$year';
$nick=$_SESSION['nick'];
$company=$_POST['company'];
$location=$_POST['location'];
$description=$_POST['description'];
$contact=$_POST['contact'];
$mail=$_COOKIE['mail'];
$url=$_POST['url'];
$dbLink = @mysql_connect( $dbasehost,$dbaseuser, $dbasepassword ); $pobid = 'SELECT MAX(recordid) FROM jobs';
$newjobid += 1;
$dbLink = @mysql_connect( $dbasehost,$dbaseuser, $dbasepassword ); $sql = 'INSERT INTO jobs (jobid, title, company, location, description, contact, email, url, publishd
ate)';
$sql .= "VALUES ('$newjobid', '$nick','$company','$location', '$description','$contact','$mail','$url','$newdate')";
$dbLink = @mysql_connect( $dbasehost,$dbaseuser, $dbasepassword ); $mysql="UPDATE jobnum SET recordid ='$newjobid' WHERE recordid=$oldid";
include('../footer.php');?>
a błąd jest taki:
Kod
Fatal error: Unsupported operand types in /srv/www/htdocs/web81/html/jobposter/dodaj.php on line 28
Może mi ktoś pomóc? Wiem że dziwnie się kod pokolorował(to przez cudzysłowia), ale jak poprawie to mi wywala błędy składni, a jak nie poprawie to footer się nie wyświetla:/. Jaka jest przyczyna?