Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CakePHP] Internal Server Error
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
nazgul
Witam!

Wrzuciłem cms oparty o cakephp na serwer na nazwa.pl, do jednego z katalogów. Katalog ten jest podpięty pod domenę. Wchodząc na stronę z poziomu subdomeny w nazwa.pl (xxx.nazwa.pl/katalog) wszystko jest ok, problem pojawia się gdy wchodzę na stronę z domeny. Wtedy wyskakuje error 500. Obojętnie czy wchoodzę na strone główną (/) czy /controler/action/function. Czy mógłbym liczyć na pomoc w tej sprawie?

domena: znanipolacy.pl
URL przez subdomenę: inicjator.nazwa.pl/znanipolacy
sf
Sprawdź logi apacha, powinno pisać co jest przyczyną. W panelu masz do nich dostęp.
SongoQ
Problem ten jest w wiekszosci frameworkow, wiaze sie to z $_SERVER['SCRIPT_NAME'] bo w nazwie to chyba siedzi w innej zmiennej. Nie wiem czy to w cakePHP pomoze ale odnosnie Symfony wrzucenie do index.php $_SERVER['SCRIPT_NAME'] = '/index.php'; pomoglo.
nazgul
Rozwiązałem problem dodając
Kod
RewriteBase /
do wszystkich plików .htaccess.

Niestety w tech chwili pojawił sie drugi problem, z którym nie umiem sobie poradzić - nie idzie wywołać żadnej innej akcji - przykład na: www.znanipolacy.pl
gekon
Spróbuj w htaccessie w /app dać RewriteBase /app.
Cysiaczek
Podzepie się tutaj.

home.pl wywali mi właśnie internal 500.

Mój rewrite umieszczony w katalogu /yum/
  1. <?php
  2. RewriteEngine on
  3. RewriteBase /yum
  4. RewriteRule  modules/(.*) modules/$1 [L]
  5. RewriteRule  web/(.*) web/$1 [L]
  6. RewriteRule  clientInfo.php(.*) clientInfo.php$1 [L]
  7. RewriteRule  test/(.*) index.php?kvkurl=$1 [L]
  8. RewriteRule  (.*) index.php?kvkurl=$1 [QSA,L]
  9. ?>

Lokalnie wszystko działa, na innych serwerach najczęściej również.
Ma ktoś jakiś pomysł? Za słabo orientuję się w rewritach.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.