Potrzebuje napisac wyrazenie regularne ktore wyciagałoby mi nastepujące dane z tego typu kodu:
  1. <td>TEKST1</td><td align="RIGHT"><b>1.</b></td><td><a href="TEKST2"><b>TEKST3</b></a></td><td align="RIGHT"><a href="ghdtht.html">></a></td></tr>
  2.  
  3. <td>TEKST1</td><td align="RIGHT"><b>3.</b></td><td><a href="TEKST2">TEKST3</a></td><td align="RIGHT"><a href="yfjytjy.html">></a></td></tr>
  4.  
  5. <td>TEKST1</td><td align="RIGHT"><b>5.</b></td><td>TEKST3</td><td align="RIGHT"></td></tr>

Oczywiście wydobyć chce TEKST 1, 2 i 3 przy czym TEKST2 zawiera napewno ciąg znakow ".html" (oczywiscie w przypadku gdy TEKST2 wogóle istnieje). Kolejne stringi z danymi wejsciowymi (wyżej podałem 3 z nich) są podawane kolejno - nie na raz do funkcji preg_match

Problem mam właśnie z tym trzecim przypadkiem bo poniższe wyrazenie go nie wyłapuje poprawnie:
  1. <?php
  2. $oPattern="/<td>(.*?)</td>.*?<td>.*?[href="]*?([^"<b]*?)["]?>[<b>]{0,3}(.*?)[</b>]{0,4}[</>]{2}[atd>]{2,3}/";

Wiem czemu to nie działa ale poprostu nie przychodzi mi jak narazie do głowy pomysł jak to zrobić smile.gif Z góry thx za pomoc