ok to ja mam inny problem... chociaz podobny dlatego nie zakladam nowego watku hm chodzi o to iz...
posiadam linki w formie <a href="/cos/tam.php"> a takze pojawic sie moze cosik inszego np src="/jakis_obrazek.jpg"> i chodzi o to, aby przed tym wzglednym adresem podac adres internetowy, ktory jest wyciagniety ze zmiennej...
poki co zajalem sie src ale efektu nie widac :/
<?php
$zajawka = preg_replace('|src=\"(.*?)\">|', 'src=\"'.$adres_strony.'1\"',$zajawka); ?>
jednak to nie zmienilo adresu na sciezke bezwzgledna mimo iz zmienna $adres_strony jest zdefiniowana hm cos jest zatem skopsane, tylko nie wiem co :/
Dodam, ze nawiasy zapisane sa jako " wiec zastosowalem takze funkcje str_replace, ale i to na nic sie zdalo hm wiec pojecia nie mam co jest grane...
<?php
$zajawka = str_replace(\"src="\",\"src="\".$adres_strony,$zajawka); ?>
-------------------------------------------
OK ze str_replace sie uporalem...
jednak co z preg_replace... chodzi bowiem o to iz aktualnie posiadam takie cosik
<?php
$zajawka = str_replace('src=\"','src=\"'.$adres_strony,$zajawka); $zajawka = str_replace('href=\"','href=\"'.$adres_strony,$zajawka); $zajawka = str_replace('value=\"','value=\"'.$adres_strony,$zajawka); //jesli pojawi sie obiekt we flashu;)
?>
i jak to wszystko skrocic...