Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podpis na forum
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dariusz_512
Witam.

Mam pytanie. Jak zrobić podpis na forum by inni widzieli w nim coś takiego "witaj [twój nick]" ? Wiele razy to widziałem, próbowałem wpisać "Witaj [you]" lecz na wielu forach nie działa. :roll2:
Xe41
Dodaj:
w includes/bbcode.php:
Kod
$text = str_replace("[you:$uid]", $username, $text);

i w shoutbox_view.php:
Kod
$msg = str_replace("[you]", $username, $msg);

Powinno działać : )
Sokal
@up
lol, i niby wszyscy mają takie pliki? tongue.gif
Moim zdanie mu chodziło o to forum winksmiley.jpg
Nie w tym dziale co trzeba...
sagittariuspl
nie wiem czy to jest wogóle możliwe na tym forum - tu jest potrzebna modyfikacja skryptu, której nikt ci tu nie zrobi. jeżeli skrypt nie obsługuje takiem możliwości - to nic nie zrobisz, a jeżeli obsługuje - spójrz do manuala
Dariusz_512
Tak, tak nie na własnym forum dry.gif tylko na że tak powiem cudzym! I nie chodzi o to lecz inne, konkretnie www.mt.com.pl/forum
sagittariuspl
i co? myślisz, że jak podasz adres forum to co my sprawdzimy co jest, a czego nie ma?
jakbyś choć trochę się zainteresował to byś wiedział, że to jest standardowe phpBB, które nie ma takiego modułu w zestawie (trzeba instalować). na przyszłość -> GOOGLE (no chyba, że i ten adres trzeba ci podać)
siemakuba
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujce na forum Przedszkole a następnie o PW z poprawnym tematem.

Do tego czasu zamknięte.

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.