Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] dziwne zachowanie firefoxa na ten sam kod htmlowy - pytanie o możliwą przyczyne
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
conip
Witam

czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć dlaczego czasami w firefoxie input (text) ma inny styl niż reszta?

w pętli for tworze formularz z 15 takimi inputami i za każdym razem którys (inny - losowo, albo kilka) zamiast białego ma kolor pomarańczowy tak jak na screenie poniżej.

w ie jest wszystko ok.

dzięki za odp i pozdrawiam
kossa
być może to pole jest znane/zapamiętan (nazwa) przez FF i je zaznacza, tak że jak później wpisujesz coś w to pole to FF Tobie "podpowiada" co tam wpisać. Zmień nazwę pola. To jeżeli nie sknociłeś CSS.

Łukasz
conip
wylączyłem autouzupelnianie w ff i nakazuje to samo robic przez formularz (autocomplite='off')

nazwy tych pól są różne generuje je takim kodem:

1. <?php
  2. for($i=0; $i < $ile_znalezionych; $i++)
  3. { 
  4. echo "<tr><td align='left' width='15%'><input type='text' id='ang$i' name='ang$i' /></td></tr>";
  5.  
  6. }
  7. ?>

ale dziwi mnie to, że za każdym razem jak odpalam formularz to zawsze inne pole jest zmienione albo nawet dwa (zazwyczaj losowo)

podobnie zresztą mam np jak loguje się na pocztę gmaila - pole loginu mam zmienione a hasla inne - w ie oba wyglądają tak samo

a css specjalnie nie załączyłem żeby sprawdzić czy to to - niestety nadal tak się dzieje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.