Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wydajnosc serwera Mysql
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
piestrt
Witam mam pytanie.

Kiedy jest wieksze obciązenie serwera i o ile

- robimy select z 2 tabel na 144000 rekordów i wyrzucamy to wszystko na ekran w formie HTML.

- robimy select z 2 tabel na 144000 rekordów i wrzucamy to do pliku tekstowego.

Pozdrawiam
Tomasz Piestrzeniewicz
nospor
Cytat
Kiedy jest wieksze obciązenie serwera i o ile
Dla mysql nie ma znaczenia co ty robisz z danymi ktore ci zwrocil.
piestrt
Moj problem polega na tym że

Wyrzucam zapytanie na ekran i przy 5 tys rekordów w html nie ma problemu czekam na efekt kolo 20 sekund,
natomiast jak wyrzucam zapytanie do pliku przy 500 rekordach serwer nie wytrzymuje (podobno ?) tak twierdzi autor kodu odpowiedzialnego za import, tłumacząc to wiekszym obciażeniem serwera ( cytuje " to co jest na ekranie trzeba zapisac na dysk i odczytac aby wyslac a ta operacja dla serwera jest za trudna przy duzym zbiorze")

Moje pytanie, czy to jest możliwe/prawda, czy też bład w kodzie skryptu który eksportuje dane.

Dziekuje za pomoc.

Tomasz
nospor
Jak pisalem: dla mysql to wsio ryba. Mowa wiec tu o serwerze a nie o mysql smile.gif

Cytat
odpowiedzialnego za import

Cytat
który eksportuje dane.

To sie zdecyduj: import czy eksport?

Cytat
natomiast jak wyrzucam zapytanie do pliku

Cytat
to co jest na ekranie trzeba zapisac na dysk i odczytac aby wyslac a ta operacja dla serwera jest za trudna przy duzym zbiorze

Juz nic nie kumam. Ty piszesz ze masz problem jak piszesz do pliku, a on ci mowi ze zczytuje z ekranu.... Ustalcie jedną wersje i napisz wowczas smile.gif

Podsumowujac: jak ci na ekran wali 5 tys. rekordow, to z 500 do pliku nie powinien miec problemu. No ale co ja moge wiedziesz po takim opisie jakim nas uraczyles winksmiley.jpg
piestrt
jak wyrzucam zapytanie do pliku to wywala mi bład apache "500" - mam hosting w netarcie.

a jak do html-a nie ma problemu.

Czy moze to być bład w kodzie a może inna przyczyna.

Dziekuje
devnul
zdecydowanie błąd w kodowaniu (znaczy w kodzie - jednym słowem Twój koder dał gdzieś ciała i nie potrafi sobie z tym poradzić)
piestrt
Dziekuje za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.