Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CI] administracja blokami
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
ColdFire.pl
Witam.
Mam taki problem:
aktualnie tworze panel admina w ktorym zarzadzam blokami.
W moim cmsie mam rozne typy blokow, ktore musza byc edytowane i dodawane w rozny sposob (tj. w uzyciem innych widokow- inny dla bloku typu menu, w ktorych mam kilka inputow (tytul, link,opis itp.), inny dla bloku typu html (jeden textarea, do ktorego wstawiam sobie kod html). ) Ladowanie osobnych widokow dla kazdego typu bloku jest proste- natomiast nie potrafie znalezc rozwiazania, jak rozwiazac problem roznych modeli- w koncu kazdy typ bloku bedzie uzywal zupelnie innych funkcji.... Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi wogole chodzi smile.gif
Z gory dzieki za wszelkie pomysly:)
nrm
nie, przyznam szczerze, że w ogóle nie rozumiem pytania winksmiley.jpg

jaki jest problem aby:

- mieć jeden model wspólny? (jak duzo funkcji to ok, za długi będzie)

- wczytać 2-3-4-5-n modeli do kontrolera?
kwiateusz
też nie zrozumiałem pytania, możesz jasniej? chodzi Ci o kilka modeli?
ColdFire.pl
chodzi mi generalnie o latwa rozszerzalnosc o rozne rodzaje blokow.
Taki maly przyklad:
Wybierajac do edycji blok typu menu:
Pobieram z bazy danych tresc, np:
Kod
<a href="index.php/site/foo" title="przejdz do foo">Strona Foo</a>
<a href="index.php/site/bar" title="przejdz do strony bar">Bar</a>

nastepnie przerabiam to na tablice, tak aby w widoku miec dla kazdego wpisu 3 inputy:
w jednym edytuje href="" w drugim title="" a w trzecim opis linka.
Tu konczy sie opis modelu i widoku dla bloku typu menu.

Teraz zalozmy, ze wybieram do edycji blok typu html
Pobieram dane z bazy danych, nastepnie przygotowuje do wyswietlenia (htmlspecialchars) -moze jeszcze podpiecie bbcode, czy cos- nie zastanawialem sie dokladnie- a nastepnie wyswietlenie tresci jako jedno textarea.

Jak widac dla kazdego typu menu zarowno model i jak i widok jest inny i nie wiem jak pobierac rozne rodzaje modeli i widokow
//Update:
rozwiazanie mojego problemu bylo banalne- wystarczylo w url`u przekazywac typ bloku, ktory edytuje a potem zrobic load->model($type) - i to samo z widokiem smile.gif
Sorry za zamieszanie:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.