Kod
DIV
----------------------------
| ------------------------ |
| | | |
| | | |
| | Obrazek | |
| | | |
| | | |
| Podpis |
| | | |
| | | |
| | Obrazek | |
| | | |
| | | |
| Podpis |
Zrobiłem sobie kodzik, który wdzięcznie, aby ułatwić komunikację z wami, nazwałem "kodzik". Co on robi? Powoduje wyświetlenie obrazka w postaci zaprezentowanej powyżej.
Wszystko fajnie, ale pojawia się problem z położeniem tego okienka. Do wybierania położenia chciałbym stworzyć tagi [ left ], [ right ], [ centre ] (! Ha! Po brytyjsku

Okay, kodzik świetnie sprawuje się z [ left ] i [ right ], ale z [ centre ] - nie, bo w <div style="margin: 0 auto;"> muszę podać szerokość, a to będzie bbcode, więc automatyczność jest konieczna.
Mógłbym użyć PHP do sprawdzania szerokości obrazka, a następnie wstawianie jej do width DIV-a wyśrodkowującego, ale nie chcę, bo sprawdzanie istnienia obrazka z serwera zewnętrznego spowalnia ładowanie strony.
Wszystko utrudnia to, że chcę zrobić to w postaci bbcode, więc nie będę miał dostępu do style DIV-a, żeby móc zmienić jego szerokość, a na dodatek tego nie chcę.
Kod
[ img = adres ]podpis[ / img ]
Krótko mówiąc, chodzi mi o rozwiązanie problemu z [ centre ], które w rzeczywistości nie wyśrodkowuje kodziku.
(Post może być chaotyczny, bo napisałem go trochę wcześnie, i jeden problem już rozwiązałem, więc ten post był sklejanką poprzedniego, nieopublikowanego.)
Jakieś pomysły?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
-----------------------------
Nie wierzę, że nikt nie wie. Panie, panowie, pobudka! ^^