Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formatowanie tekstu w textarea
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaznodzieja
Witam!

Mam następujący problem. Gdy wstawiam stworzone formowanie tekstu w textarea znaczniki wstawiają mi się na końcu tekstu nie zależnie od tego gdzie znjaduje się kursor. Jak zrobić by znaczniki wstawiały się tam gdzie jest kursor? Co i gdzie muszę dopisać? Zamieszczam kod jaki uzywam:

1. <?php
  2. <script type="text/javascript" language="JavaScript">
  3.  
  4. function wstawTag(tag){ news.text.value+=tag; news.wpis.focus();}
  5.  
  6. </script>
  7. ?>

1. <?php
  2. function style(){
  3. echo "<input type=button style="font-weight:bold; width:25px; height:18px; " value="B" onclick="wstawTag('<b></b>')">
  4.  
  5. <input type=button style="font-style:italic; height:18px; width:25px;" value="I" onclick="wstawTag('<i></i>')" >
  6.  
  7. <input type=button style="text-decoration:underline; height:18px; width:25px;" value="U" onclick="wstawTag('<u></u>')" >
  8. ";
  9. }
  10. ?>

1. <?php
  2. <form name="news" onsubmit="return Validate();" method="post" action="stronka">
  3. <textarea name="text" style="height: 250px" rows="1" cols="50">$tresc</textarea>
  4. ?>

Ps. Wiem że może to temat troche nie związany z tym działem ale proszę jeszcze raz o pomoc
dzem
czemu java? zrób pseudo klase css`a :hover i tam mozesz wszystko zrobic smile.gif
jeśli css Ci nie pasuje to nie wiem, chciałem tylko pomóc
kwiateusz
Zapoznaj się z: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole

I czekam na poprawny tytuł wątku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.