Mam następujący problem. Gdy wstawiam stworzone formowanie tekstu w textarea znaczniki wstawiają mi się na końcu tekstu nie zależnie od tego gdzie znjaduje się kursor. Jak zrobić by znaczniki wstawiały się tam gdzie jest kursor? Co i gdzie muszę dopisać? Zamieszczam kod jaki uzywam:
<?php <script type="text/javascript" language="JavaScript"> function wstawTag(tag){ news.text.value+=tag; news.wpis.focus();} </script> ?>
<?php function style(){ echo "<input type=button style="font-weight:bold; width:25px; height:18px; " value="B" onclick="wstawTag('<b></b>')"> <input type=button style="font-style:italic; height:18px; width:25px;" value="I" onclick="wstawTag('<i></i>')" > <input type=button style="text-decoration:underline; height:18px; width:25px;" value="U" onclick="wstawTag('<u></u>')" > "; } ?>
<?php <form name="news" onsubmit="return Validate();" method="post" action="stronka"> <textarea name="text" style="height: 250px" rows="1" cols="50">$tresc</textarea> ?>
Ps. Wiem że może to temat troche nie związany z tym działem ale proszę jeszcze raz o pomoc