Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mod Rewrite Dzwiny Problem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
MaKLeR
Witam wszystkich forumowiczów.

Od pewnego czasu zajmuję się przekształcaniem swojego serwisu w bardziej przyjazny dla robotów.
Wszystko idzie bez problemów, aż do dzisiaj. Próbowałem zamienić link:

1. download.php?page=1&id=007

na:

1. download-TytułDziału-id007-strona1.php

Formułka w pliku htaccess wygląda następująco:

1. RewriteRule ^download-(.*)-([0-9]+)-([0-9]+).php$ download.php?page=$2&id=$1 [L]

Niestety w formułce tej są trzy zmienne, a stary link ma tylko dwie wiec przez (.*) link nie działa.

Gdy dam tylko dwie zmienne

1. ^download-([0-9]+)-([0-9]+).php$[/manual]

Wszystko działa poprawnie. Jednak potrzebuje do linku wstawić tytuł działu wiec muszę jakość to rozwiązać, żeby dało się dostawić tą 3 zmienna (.*).

Zwracam się do was z wielką prośbą, abyście pomogli mi rozwiązać ten problem. Za pomoc z góry wielkie dzięki.
sf
RewriteRule ^download-.*-([0-9]+)-([0-9]+).php$ download.php?page=$2&id=$1 [L]

tak nie działa?

RewriteRule ^download-(.*)-([0-9]+)-([0-9]+).php$ download.php?page=$3&id=$2 [L]

albo tak?
MaKLeR
Dzięki mistrzuniu smile.gif
Wszystko pięknie śmiga.

Ten Kod Zadziałał:
Kod
RewriteRule ^download-(.*)-([0-9]+)-([0-9]+).php$ download.php?page=$3&id=$2 [L]

Ten Kod Niezadziałał
Kod

Ale jak zobaczyłem, że w regułce dałeś $3 i $2, a nie tak jak ja $2 i $1 to już wiedziałem że na 100% będzie działać. właśnie też tak kombinowałem, ale z 0,1,2 bo nie bylem pewien czy wyższe cyfry jak 2 można użyć. Teraz wiem, że można smile.gif

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.