Mam kłopot ze zrobieniem szablonu do aukcji w Allegro. Właściwie dwa:
1. Jak ujarzmić szerokość tabeli, żeby podczas pisania tekstu nie rozciągała sie, przy jednoczesnym rozciąganiu całej strony. Chodzi mi o taki układ, że po prawej jest menu szer 200 px a opis tworzy pozostałą szerokość z np 800. Domyślam się, że to dość proste, ale naprawdę szukałem w różnych kursach i nie potrafię tego znaleźć.
Sprawę menu, które rozciągało się w pionie, kiedy tekst był juz długi - rozwiązałem . Wstawiłem między znaczniki <td></td> drugą tabelę, wyrównaną do góry. Jest łatwiejszy/lepszy sposób ?

2. To problem, a właściwie moja niezadowalająca znajomość css, z linkami. Chciałbym zrobić poziome menu na górze i zastosować styl (ramka wokół tekstu, inny kolor, pogrubienie) i zastosować tylko do czterech linków , które tworzą cos w formie menu poziomego. Nie chcę zastosować tego stylu wobec wszystkich linków na stronie, a jedynie tych czterech górnych.
Aha, już cos takiego zrobiłem, ale kochany IE niestety posuł mi szyki i w IE nie działa

Tak jak napisałem, jest napewno prostę rozwiązanie, nie proszę o gotowca, bo sam staram się szukać, ale bardzo proszę o pomoc w znalezieniu
a. dobrego kursu,
b. zrozumieniu działania

Bardzo z góry dziękuję

Batgraf
[+] edit
Dodaje tag, aby temat był zgodny z forum Przedszkole,
ponieważ już padły odpowiedzi. Na przyszłość proszę
pamiętać o tym, inaczej temat zostanie zamknięty.
---
~strife