Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][php] wykonywanie skryptu php w js
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
skowron-line
jak wykonac skrypt php w js??

zrobilem logowanie w Ajaxie i teraz chce zeby po wpisaniu poprawnego hasla skrypt ustawil sesje i przekierowal mnie na inna strone

ale jak zrobilem to wiadomo tak:

Kod
if(a == b){

$_SESSION['a'] = 'a';
header("location:aaa.php");
}
}

to odrazu jak wejde na strone to mnie przekierowuje
chomiczek
nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale ja to zrobiłem inaczej, a mianowicie zrobiłem logowanie takie jak w tym przykładzie: http://advajax.anakin.us/phpsolutions/1.html
dodatkowo w pliku 1.php najnormalniej w świecie ustawiam sesje zależnie od potrzeb i jak wszystko jest OK robie echo 'ok'; a następnie w pliku js sprawdzam czy zwrócona wartość przez obj.responseText == 'ok', jeśli tak to wtedy document.location i przekierowywuje. Może to być nawet strona na której jest logowanie, w niej w phpie mozesz sprawdzić czy masz ustawioną sesje czy nie, jesli nie to znowu pokazujesz logowanie, jesli tak.. to robisz to co masz robić.

U mnie to sprawdza sie w 100%
misiek172
sprawdzaj w AJAXie czy logowanie zwróciło true czy false, jesli true to niech bedzie window.location.href='' // idzie na inna stronę, a sesje ustaw w pliku do którego leci AJAX
skowron-line
Cytat(misiek172 @ 7.05.2007, 12:02:48 ) *
sprawdzaj w AJAXie czy logowanie zwróciło true czy false, jesli true to niech bedzie window.location.href='' // idzie na inna stronę, a sesje ustaw w pliku do którego leci AJAX

no i tak wlasnie zrobilem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.