Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: winxp,98 dziwne zawieszanie.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
tomaxs
Witam wszystkich,

Problem jest dosc dziwny, bo jeszcze dziwniejsze jest jego rozwiazanie.

No ale po koleii:
Od kiedy mam zainstalowane mysql (~3lata), zawsze przy uruchamianiu stron lokalnie opartych na php'ie wysypuje sie on, tzn zamyka sie okienko odpowiadajace za mysqld . Po jakims czasie odkrylem ze, aby dzialal dobrze, najpierw musze uruchomic jedna ze stron, ktora uruchamia sie zawsze, jest to dosc rozbudowany sklep internetowy z kilkunastoma query na samej stronie glownej, wiec tym bardziej dziwi mnie ze ze uruchamia sie zawsze akurat ta strona, a inne o wiele prostrze nie. DOpiero po uruchomieniu tej, wszystko zaczyna dzialac jak nalezy...

Podejrzewam ze problem moze tkwic w moim $connect do bazy danych, ale robilem to juz na tyle sposobow ze nie mam bladego pojecia dlaczego tamto dziala a inne nie smile.gif Tzn pozniej dzialaja, ale za pierwszym razem wieszaja mysql'a

wersja mysql'a troszke wiekowa: 3.23.34
wersja php'a: 4.3.3
apache: 1.3.20
dooshek
Proponuje spróbować upgrade MySQL'a - przejście z wersji 3 na 4 nie powinno boleć a 4 jest szybsze, lepsze i u mnie na windzie dziala ok smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.