Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] isset
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lethys
Pierwsza Sprawa

Mam problem , tlumacze pewien serwis i zostala mi tylko 1 rzecz. Kiedy sie np. loguje to wyskakuje "Welcome nick"

a w kodzie to wyglada tak :

1. <?
  2. if ( isset($_REQUEST["msg"])&&$_REQUEST['msg']<>"")
  3. {
  4. ?>
  5. <br> <table align="center" bgcolor="#FEFCFC"  border="0" cellpadding="5" >
  6. <tr> 
  7. <td><b><font face="verdana, arial" size="1" color="#666666"> 
  8. <?
  9. print($_REQUEST['msg']); 
  10.  
  11.  
  12. ?>
  13. </font></b></td>
  14. </tr>
  15. </table>
  16. <?
  17. }//end if
  18. ?>

Wiecie gdzie moge znalesc tw wiadomosc (msg ) aby moc ja przetlumaczyc ? W pliku jest include do 3 innych stron ale tam nic nie ma.

Druga Sprawa

Mam plik software-description.php i chcialbym zrobic tak aby przy wyswietleniu opsiu jakiegos programu w tytule strony byla nazwa programu.A strona software-description.php korzysta z template.php w ktorym jest znacznik <title> , robilem tak ze kopiuje template.php i robie template2.php i podpinam template2.php pod strone software-description.php , tam w <title> daje zmienna z nazwa programu ale nic sie nie dzieje bo znacznik title jest wyzej niz zmienna z nazwa , jak zrobic aby odczytac ta zmienna w tytule ?
Tibod
Sprawa pierwsza:
Przeszukaj wszystkie pliki serwisu na obecność słowa "Welcome". Możesz to zrobić naprzykład Total Commanderem. Jak znajdziesz w którym pliku jest ten tekst to będziesz go mógł od razu zmienić.

Sprawa druga:
Możesz użyć JavaScriptu do zmiany wartości TITLE.

Kod
echo '<script language="JavaScript">';
echo 'document.title = "'.$zmienna_tytulu.'"';
echo '</script>';
Darti
Co do pierwszego, to spróbuj wyczyścić cookies w przeglądarce i zobacz czy działa.
Drugie można chyba zdziałać za pomocą funkcji kontrolujących wyjście (ob_start i takie tam)
Lethys
To z tytulem nie dziala sad.gif robie to tak :

software-description.php

1. <?php ob_start(); ?>
  2. <title><?php echo $rst["s_name"] ?></title>
  3.  
  4. (...)

i zamiast includowac template.php zrobilem template2.php ( takie same jak template.php) ale bez znacznika title

No i niestety nie dziala sad.gif Poprostu nie wyswietla sie tytul.
strife
Może być to kwestia zasięgu zmiennych. Zobacz czy $rst, zawiera jakieś wartości/klucze:

1. <?php
  2. echo '<pre>';
  3. var_export( $rst );
  4. echo '</pre>';
  5. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.