Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JAK POBRAC DANE Z BAZY I WYSWIETLIC JE WARUNKOWO
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
hoti
mam nastepujacy problem.... z ktorym walcze od rana:(((
mianowicie chcem pobrac dane, niech to bedzie tabela o nazwie "tabela" z pola "host".... i tutaj pojawia sie wyzsza szkola jazdy dla mnie... bo musze pobrane rekordy porownac z jeszcze wczesniej pobrana zmienna $ip (ktora jest oczywiscie ip uzytkownika polaczonego ze strona). i teraz tak... jesli ip tej osoby ktora sie polaczyla ze strona znajduje sie w bazie, niech wyswietla sie "jestes na liscie" a jesli nie " nie ma cie na liscie"

ja to robilem w ten sposob... ale niestety porownywal mi tylko z pierwszym wpisem

$ip = getenv("remote_addr");
$connection=mysql_connect($url,$login,$pass);
mysql_select_db('matrix');
$pytanie2 = "SELECT host FROM tabela";
$wynik2 = mysql_query($pytanie2);
while($roww = mysql_fetch_array($wynik2)) {
$sa=($roww['host']);
}
if ($sa==$ip) {
echo "jestes na liscie";
} else {
echo "nie ma cie";
}

HELP!!
PMadej
Cytat
mam nastepujacy problem.... z ktorym walcze od rana:(((
mianowicie chcem pobrac dane, niech to bedzie tabela o nazwie "tabela" z pola "host".... i tutaj pojawia sie wyzsza szkola jazdy dla mnie... bo musze pobrane rekordy porownac z jeszcze wczesniej pobrana zmienna $ip (ktora jest oczywiscie ip uzytkownika polaczonego ze strona). i teraz tak... jesli ip tej osoby ktora sie polaczyla ze strona znajduje sie w bazie, niech wyswietla sie "jestes na liscie" a jesli nie " nie ma cie na liscie"

ja to robilem w ten sposob... ale niestety porownywal mi tylko z pierwszym wpisem

(ciach)

HELP!!

po pierwsze korzystaj z BBCode !!!

[php:1:74c02bf692]<?php
$ip = getenv("remote_addr");
$connection=mysql_connect($url,$login,$pass);
mysql_select_db('matrix');
$pytanie2 = "SELECT host FROM tabela";
$wynik2 = mysql_query($pytanie2);
while($roww = mysql_fetch_array($wynik2)) {
$sa=($roww['host']);
if ($sa==$ip) {
echo "jestes na liscie";
}
else echo "nie ma cie";
}
?>[/php:1:74c02bf692]
i bedzie dzialac
Jabol
a nie lepiej dac tak?
[php:1:cd1548efdf]<?php
$result = mysql_query( "select host from tabela where host = '". $ip ."';", $dblink );
if( mysql_num_rows( $result ) )
print( "Jesteś na liście!" );
?>[/php:1:cd1548efdf]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.