No właśnie chyba to nie bardzo zadziała ? To tylko spowoduje dodanie wartosci do poprzedniej zmiennej bez nadpisywania jej, ale dalej - dodana wartosć będzie widoczna dopiero gdy echo będzie poniżej jej:
$zmienna = 'coś';
echo $zmienna //wyświetli: coś
$zmienna .= ' jeszcze';
echo $zmienna; //wyświetli: coś jeszcze
Chodzi o to, że mam jakąś tam stronę index.php
w niej mam przywołanie najważniejszych funkcji do wygenerowania strony + na dole include strony z "szablonem czyli metadane, itp - taka pusta poprawna strona ... a w tej stronie dopiero w zależności od parametru hmm page (ondex.php?page=cośtam) wyświetlam poszczególne moduły.
Chodzi o to, że dopiero te poszczególne moduły będą wyciagać z bazy info co mają załadować + dodatkowo dan z 3 kolumn (meta_title, meta_desc i meta_keywords) ... moge wtedy te 3 wartosci przypisac do zmiennych i chciałbym je wyświetlić w odpowiednich miejscach czyli
<title></title> i <meta name="desc/keywords ...
Gdybym przyjął rozwiązanie, że cały szablon strony jest tworzony na poziomie tych include'owanych modułów sprawa by była prosta - funkcje wyciagajace ustawiłbym na semej górze i bez problemu miałbym dostęp do tych zmiennych ... ale takiego rozwiazania nie chcę, bo wtedy dla każdego nowego modułu musiałbym wklejać ten sam szablon WWW ... a to ma być automat