mam szablon z opisami przedmiotow studiow i niektore sa po polsku a inne po angielsku.
Kod
<span><b>Język:</b> </span><span class="jezyk">PL</span> <span style="color: gray;">(PL - polski; EN - angielski)</span>
<span><b>Language of instruction:</b> </span><span class="jezyk">PL</span> <span style="color: gray;">(PL - Polish; EN - English)</span>
<span><b>Language of instruction:</b> </span><span class="jezyk">PL</span> <span style="color: gray;">(PL - Polish; EN - English)</span>
php laduje do polskiego albo angielskiego szablonu informacje o jezyku w postaci tekstu PL lub EN. teraz jest to <span>PL</span>. w tej chwili z boku w szablonie mam objasnienie PL - polski EN - angieslki albo PL - Polish EN - English, w zaleznosci od szablonu. Nie mam pomyslu, a chcialbym to zautomatyzowac, tak, zeby javascript podmienial odpowiedniao pobierany z bazy wyraz 'PL' na caly wyraz 'polski' lub 'Polish' w szablonie html.
pewnie da sie to jakos zalatwic dwoma switchami, ale nie wiem jak??
Kod
<script type="text/javascript">
var jezyk = {jezyk}; // to co w {} jest ladowane z php i bedzie mialo wartosc 'PL' albo 'EN'
switch(jezyk){
case PL :
document.getElementById('jezyk').value ="polski";
break;
case EN :
document.getElementById('jezyk').value ="angielski";
break;
}
</script>
var jezyk = {jezyk}; // to co w {} jest ladowane z php i bedzie mialo wartosc 'PL' albo 'EN'
switch(jezyk){
case PL :
document.getElementById('jezyk').value ="polski";
break;
case EN :
document.getElementById('jezyk').value ="angielski";
break;
}
</script>
Nie wiem tez w co to wsadzic w body, zeby mi sie wyswietlalo??
Kod
<body onLoad="jezyk();"><input type="text" id="jezyk" disabled="disabled"></body>
potrzebuje to zamieniac po stronie przegladarki. Czy to w ogole jest wykonalne.
Z gory dziekuje za pomoc