Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: z firebugiem działa
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
box3r
Witam! Mam taki problem - Mam ajaxowa stonke ktora pobiera tresc innej htmlowej stronki i za pomoca innerHtml wciska w odpowiednie miejsce. Pozniej ladowane sa javascripty. (podlaczane do header) ktore obrabiaja owa stronke. Problem jest w tym - przynajmniej taka nieprawidlowosc zauwazylem - ze na komputerze gdzie zainstalowany i uruchomiony jest firebug aplikacja dziala bez zarzutu. Jezeli tylko wylacze firebuga zaczynaja sie problemy. Przykladowo zanim zaladowana jest tresc strony javascript prubuje cos za pomoca getElementById odnalezc - czego jeszcze nie ma - przynajmniej tak konsola bledow firefoxa wykazuje. Tak wogole tresc strony jest pobierana sychronicznie takze nie powinno byc sily ze javascripty sie zaladuja wczesniej.

No ale pytanko jest - dlaczego przy wlaczonym firebugu wszystko dziala a jak go wylacze to sie stronka wywala?. Oczywiscie nie moge sprawdzic firebugiem co jest nie tak - bo jak wlazce to wszystko dziala winksmiley.jpg

Z gory dzieki za pomoc i sugestie.
omnibus
Nie mam pojecia, jak bys zapodal kawalkiem kodu by było łatwiej, ale tak:

Może umieściłeś treść skryptu bezpośrednio w head lub gdzieś zamiast podpiąć to do zdarzeń (w tym wypadku body onload). Tylko nie wiem, co tu miesza Firebug. Tak czy inaczej, zapodaj jakimś kodem.
box3r
Juz rozwiazalem ten problem. Firebug miesza w ten sposob ze z firebugiem ladowane sa javascripty w innej kolejnosci niz bez niego . Ladowane sa niezaleznie. Podczas projektowania i pisania mialem zawsze wlaczonego firebuga - no i sie okazalo jakie krzaki wyszly jak przeslalem linka kumplowi. Na przyszlosc juz bede wiedzial ze trzeba sprawdzic z firebugiem i bez niego winksmiley.jpg.
em_pl
jeżeli korzystasz z getElementById, to zadbaj o to, żeby był on w "window.onload", wtedy nie pobierzesz niczego, co jeszcze nie jest wygenerowane.
box3r
spoko juz jest guitar.gif - pytanie nie bylo jak to rozwiazac a bardziej co robi firebug ze zupelnie inaczej sa ladowane java scripty. W kazdym razie nie da rady uzyc window.onload tez w pierwszej chwili tak probowalem przeciez stronka jest wciskana za pomoca innerHTML w okno juz otwarte i zaladowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.