Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysq] Statystyki zapytań userów
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kaszanka
Hi,

Posiadam na serwerku bazę 4.0 na którym umieszczonych mam kilka for oraz stron typu CMS.
Ostatni ciekawi mnie temat aby zrobić sobie pełne statystyki tzn. chciałbym się dowiedzieć ile w przeciągu danego czasu dany użytkownik wysyła zapytań do swoich baz.
Jest to w ogóle możliwe? W dokumentacji jakoś nie mogłem się tego doczytać.

Myślałem nad włączeniem opcji logowania wszystkich zapytań mysql (log=) a potem za pomocą odpowiedniego skryptu wyciągać poszczególne dane ale sam rozmiar tego pliku po jednym dniu mnie trochę przeraża (ponad 1GB) :|

Bardzo proszę o wskazówki
Dziękuje.
sticker
możliwe, użyj triggera , i do każdej tabeli go dodaj before: insert, update, select, delete, zapytanie powiekszające jakis tam licznik zapytan ewentualnie jakas bardziej zaawansowana operacja logująca na przykład dodatkowo użytkownika wykonującego zapytanie
kaszanka
Czy dobrze rozumiem aby dodać tego 'triggera' do każdej już istniejacej tabeli we wszystkich bazach? (czyli ich modyfikacja)?

Jakoś nie bardzo rozumiem o co dokładniej chodzi z tym triggerem sad.gif

PS.
Cytat
CREATE TRIGGER was added in MySQL 5.0.2. Currently
A ja pisałem wyżej, że bazę danych mam w wersji 4.0
SongoQ
@sticker Nie ma czegos takiego jak trigger na select. Triggery tylko i wylacznie sa na DML
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.