Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [javascript] Dynamicznie tworzony select się nie pojawia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mrjozo
Modyfikuję lighboxa i potrzebuję aby pod obrazkiem mieć selecta z jakimiś tam opcjami i tutaj pojawia się problem, gdyż ten select nie chce się pojawić. Inne elementy (inputy, divy, tabele etc.) się pojawiają i nie ma z nimi problemu, a select nie... Próbowałem już różnych metod:

poprzez appendChild:

1. var objFormToSel = document.createElement("form");
  2. //objUsers.setAttribute('id','userggg');
  3. objImageDetails.appendChild(objFormToSel);
  4.  
  5. var objSelectUsr = document.createElement("select");
  6. var objOptFirst=document.createElement("option");
  7. var objTxtFirst=document.createTextNode("Select option");
  8. objOptFirst.appendChild(theText);
  9.  
  10. objSelectUsr.appendChild(objOptFirst);
  11. objFormToSel.appendChild(objSelectUsr);

poprze innerHTML:

1. objFormToSel.innerHTML = 'dd<input type="text" value="dddfg"><select name="fered" size="2" id="dlld" style="width: 200px;border: 1px solid; color: black;"><option value="2">jasiek</option><option value="2">jasiek</option></select><input type="checkbox" name="" value="hhh">

usuwałem css lightboxa i swojego, dodawałem z-index dla selecta, zmieniałem kolor etc... nic się jednak nie pojawia (jest zapełnione miejsce takie jak select ma rozmiar ale nic tam nie ma) na żadnej przeglądarce

Czy ktoś może poradzić gdzie szukać rozwiązania albo czym to może być spowodowane?
lopik
A na pewno dobrze tworzysz tego select'a ?
Jeśli masz Firefox'a to możesz sprawdzić np. Firebug'iem czy Inspector DOM czy html'u jest dodany input.

I tu masz źle:
Kod
var objTxtFirst=document.createTextNode("Select option");
objOptFirst.appendChild([b]theText[/b]);

// powinno
objOptFirst.appendChild(objTxtFirst);
mrjozo
To pisałem z głwoy więc zrobiłem pomyłke. Sprawdzałem i nie ma żadnych błędów. W końcu inne elementy sie tworzą bez problemu smile.gif A z czymś takim sie jeszcze nie spotkałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.