Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Too many connections
Forum PHP.pl > Forum > PHP
spyx
Mam problem raz na jakis czas na mojej stronie pojawia sie error "Too many connections" chodzi o polaczenia z baza danych mysql. Jak sie przedtym zabezpieczyc? rozumiem ze error ten pojawia sie gdy z baza danych polaczy sie za duzo osob w jednym czasie, ale jakos na innych stronach nie widze tego bledu...
PMadej
a jak sie laczysz z baza danych przez mysql_connect czy mysql_pconnect ... jak przez to drugie to zmien na wersje nr 1 i powinno byc ok
.dragonfly
Uruchom mysqld.exe z parametrem max_connections po ktorym podasz maksymalna liczbe polaczen.
POLVIP
Możesz zwiekszyć ilośc dozwolonych connection to mySQL ale muszisz mieć root access, jesli nie to pogadaj z twoim adminem on to moze zrobic. A wiec robi sie to tak:

zaloguj sie jako root
pico -w /etc/my.cnf
znajdz linie:
Kod
[mysqld]

datadir=/var/lib/mysql

socket=/var/lib/mysql/mysql.sock

dodaj

Kod
set-variable = max_connections=200

set-variable = interactive_timeout=100

set-variable = wait_timeout=100

set-variable = connect_timeout=10

zapisz (Ctrl+x)
zrestartuj mySQL

max_conn... mozesz isc az to 500 (polecane przez Linux)
Oprocz tego wszysko zalezy od twojej konfiguracji, wiecej pamieci mniej problemow z mySQL
spyx
Czyli problem lezy po stronie serwera? No to ja musze admina poprosic bo serwer niestety nie jest moj...
adwol
Cytat
Czyli problem lezy po stronie serwera? No to ja musze admina poprosic bo serwer niestety nie jest moj...

Niekoniecznie. Pokaż kod strony na której to się dzieje to można będzie więcej powiedzieć.
gladiror
Witam!
Ja mam podobny problem to opisanego. Od jakiegoś czasu wyskakuje taki sam błąd... Mam założony serwer na xon.pl i nie wiem o co chodzi... Wpisałem:
  1. <?
  2. phpinfo(); 
  3. ?>

Niestety nie mogę znaleźć takiej opcji. Znalazłem jedynie:

Max Per Connection: 100

To jest to samo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.