Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [sygnaturki] Warsztat
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Ive
hm.... to tylko ja na tym forum używam jeszcze notatnika ;] ale to tylko czysty sentyment bo niby mam Edit Plus którego polecił mi kumpel ale nadal jade na notatniku ;] a co do podpisu to se zaraz taki postawie ;]
ania
Dołaczyłam i ja biggrin.gif a co sądzicie o EDhtml-u
Human
Cytat

Dołączyłem ja też :] jeżeli pozwolicie tongue.gif

EDhtml dla mnie to klapa- po pierwsze chwile trzeba czekać aż się włączy (przynajmniej u mnie), po drugie cos mi się w nim rozwala... jakieś błędy wyskasuj ... zamykają mi się wszystkie okna (może mam popsutego)
kszychu
Heh, ja z konieczności piszę w mcedicie. Ale muszę przyznać, że ten z mc 4.6.0 całkiem ładnie koloruje składnię smile.gif No i uruchamia się błyskawicznie ;-)
Sh4dow
Szczerze mod do sygnaturki bardzo ciekawy pomysl, a jkak ktos ma wicej warsztacikow niz jeden? powiedzmy 2 albo 3 ?
btw. progres bar mozna by tez zrobic jako mod ? Co wy na to ?
Gurney
Milo mi tez sie dolaczyc....
ania
Mnie też po pierwszj instalacji EdHtml 5.0 sie wywalał ale pomogła reinstalacja- ładuj się chwilę to fakt ale dobrze parsuje nawiasy przyśpiesza zamykanie tagów i ma wiele fajnych bajerów np po wpisaniu dolara odrazu podpowiada
$_-tulista GET POS itd Ma bardzo duże wymagania co do pamięci minimum 256MB
Ale jest free i konkurencyjny do Pajączka Prof.
kszychu
[quote="ania"]Ma bardzo duże wymagania co do pamięci minimum 256MB
[quote]
Czyli pisząc nawet sobie mp3 nie posłucham na moim C=64 sad.gif
ania
Z tego co wiem to już pisana jest 6.0 a tyle pamięci to tylko jego startu - tak jakoś dziwnie zrobiony- wiem bo mialam 128 i przy starcie EdHtml w Win XP chwile brakowalo zasobów
przez wchwilę i posiłkował się swapem. Po starcie słuchasz muyczki jak chcesz bo on zajmuje z 13MB pamieci.
scanner
13 MB to i tak za dużo jak na C=64
ania
Ja mojego Celerona 1600 tez nazywam Spectrum biggrin.gif
A jak byłam mała to na czymś takim grałam i wczytywałam taśmy z magnetofonu laugh.gif
kszychu
No, mp3 już nie posłucham, chyba zmienię sprzęt. Widziałem świetną A500 po korzystnej cenie 8)
ania
No ja bym tez taki warszta napisała z Spectrum - to jakieś kasety z VB i C tam były :wink:
A ojciec mi kiedyś dał takie karty mówił ze to czytnika jakiegoś ruskiego komputera RIAD
Usagi
No to i ja. Jak wszyscy to wszyscy. Warsztat mam stary, ale sprawdzony. Chodź chyba jednak go w końcu zmodernizuję sad.gif
halfik
No wreszcie też mam swój kawałek tortu winksmiley.jpg

Usagi: popiera, nie ważne czy warsztat jest nowoczesny, czy nie. Najważniejszy jest ten kto na nim pracuje i ile potrafi zeń wycisnąć winksmiley.jpg

P.S Usagi: Zaszalałaś z tym progress barem doktorat winksmiley.jpg

Cytat
Ja mojego Celerona 1600 tez nazywam Spectrum biggrin.gif
A jak byłam mała to na czymś takim grałam i wczytywałam taśmy z magnetofonu laugh.gif

Rotfl. Ja pracuje na C400 z 64 RAM'u winksmiley.jpg I tylko raz mnie zawiódł: gdy brakło pamięci do przeprowadzenia pomiarów dla jednego progsa zaliczeniowego, gdzie trzeba było stworzyć listę inwersyjną oraz łańcuchową dla 50 tys. elementów (rekordów z 5 polami typu string) - ale wybaczyłem mu to i znowu go nazywam Złamasem winksmiley.jpg
eUu@tlen.pl
I ja... Choc nie wiem czy jestem w temacie... Ale w kupie sila...
son
A jak się robi te procenty laugh.gif (umiejętności)
Sh4dow
naprzyklad tak
Kod
[b][color=orange]llll[/color]llllll[/b]
co daje
[b]llll
son
Sprytne biggrin.gif
thx
DeyV
przypominam że pojawił się uroczy kod Cudiego: http://cudi.miracle.pl/progress_bar/index.php któy znacznie to ułatwia.
MoD
Dołączam się smile.gif
cineck
Ja tez smile.gif na razie prosta sygnaturka ale daje mi duzo radosci biggrin.gif mala rzecz a cieszy.... pozdro
party
Ja już dawno się przyłączyłem, ale nie powiadomiłem was o tym biggrin.gif
kszychu
Cytat(Partyzant @ 2004-07-21 11:56:29)
Ja już dawno się przyłączyłem, ale nie powiadomiłem was o tym biggrin.gif

Jaaaaaa cieeeeee! Aleś nam numer wyciął! ohmy.gif
Bielo
wassago zmień w swojej sygnaturce nowszego na lepszego biggrin.gif
Ociu
Ja także dołączam się do akcji.

Pozdrawiam
tes
Cytat(ania @ 2004-03-16 02:00:23)

hyh ja sie tylko czesciowo dolaczam tongue.gif

A tak na serio to sam uzywam EdHTML i jestem bardzo zadowolony smile.gif
Andree
Cytat(Cudi @ 2003-11-14 18:27:17)
Dziejszego popołudnia, gdy zaczeło mnie dopadać ziewanie pośród bezkresu monotonii, postanowiłem napisać jakiś kodzik, a że na nic większego nie miałem sił napisałem ProgressBar Generatora winksmiley.jpg
:arrow: http://cudi.miracle.pl/progress_bar/index.php
Mam nadzieje że komuś ułatwi on życie winksmiley.jpg smile.gif

Wkradl sie mały błąd do skryptu,otóż przy małym progresie tzn 1-4 %
przy skalach od 1:4 do 1:10
tzn. 1% w 1:4
2% w 1:5
i do 4% w 1:10

caly progres bar jest kolorowy(brakuje taga [/color])

ot tak małe spostrzezenie ,a do sygnaturek też się dołączam (jak tylko sprawdze swój warsztat tongue.gif )
DRNK
Ehh ... ja mam taką sygnaturkę jak widać pod postem i póki co nie będę jej zmieniał tongue.gif Osobiście pomysł z sygnaturkami "Warsztat:(...)" uważam za bardzo fajny ponieważ można dowiedzieć się kilka informacji o piszącym post. Przynajmniej wiemy na czym on stoi i gdy napotyka na problem można łatwiej zdiagnozować przyczynę cool.gif

Poza tym co napisałem powyżej muszę koniecznie dodać, że nie czytałem wszystkich postów napisanych w tym topicu i jeżeli ktoś uważa mój post za offtopic to przepraszam rolleyes.gif
Sir_GreG
Jako, ze podany wyzej ProgressBar Generator nie dziala (przynajmniej u mnie), to postanowilem napisac cos podobnego. Mozecie z tego korzystac tutaj: http://gkedz.oneclick.pl/progress.php. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane, pewnie jakies bledy sie znajda bo nie spedzilem nad tym zbyt wiele czasu, ale wazne, ze dziala smile.gif.
Cudi
Nie działa bo zmieniłem serwer. Skrypt znajduje się teraz pod adresem:
http://cudi.dotgeek.org/php/progress_bar/index.php

Poprawiłem także błąd z niedomykaniem tagu przy małych liczbach, wynikał on z tego że zaogrąglałem liczbe przy pomocy round(), tak więc przy niskich liczbach mogło wyjść zero i wtedy z domykania nici winksmiley.jpg Teraz powinno być już prawidłowo, ceil() zaokrągla w góre i taka sytuacja już sie nie powtórzy. Dzięki za info.
kszychu
No to popraw jeszcze blad dla 0.

BTW, ze tez ludziom sie chce pisac takie zeczy...
A jesli juz chcesz sie bawic, to zrob to przy uzyciu gd.
Cudi
Błąd dla 0 poprawiłem, w sumie to popsułem naprawiając tamten winksmiley.jpg

Cytat
BTW, ze tez ludziom sie chce pisac takie rzeczy...

Nie masz czasami tak że nie masz już siły żeby zrobić coś konkretnego i dla zabawy piszesz jakąś prostą zabawkę?
Cytat
A jesli juz chcesz sie bawic, to zrob to przy uzyciu gd.

Regulamin zabrania wstawiania obrazków do sygnatyrek z tego co pamiętam...

Cytat
Ludzie maja poprostu za duzo wolnego czasu winksmiley.jpg

Wole wykorzystać czas na napisanie takiej zabawki niż marnować na pisanie offtopicowych postów aaevil.gif

---
Posty nie na temat usuniete
Puciek : nie pisz ot chociaz to hydepark obowiazuja tu reguly
hwao
Bakus
Regulamin II 4 f - "Zabrania się umieszczania banerów reklamowych oraz obrazów przekraczających rozmiar 15x15 pikseli."
Tylko, czy wstawienie obrazka z napisem (nie reklamą, a automatycznie generowaną sygnaturką) się do tego zalicza?
DeyV
Jeśli mozna to zrobić tekstem, to po co zmusząc kogoś do pobierania grafik?
Pamiętajcie o tym, że ciągle jest wiele osó, które korzystają z Netu przez modem, albo bardzo wolne łączna, a forum, z zasady, powinno się łądować szybko.
Bakus
Mój skrypcik generuje podpis w obrazku PNG o wielkości 1421 bajtów. To niewiele jak na modem... dzisiaj sprawdziłem u kolesia który ma modem i muszę przyznać, że byłem zaskoczony czasem w jakim forum.php.pl u niego się otwierało (porównywalnie z neo+)...

Było by miło, gdyby ktoś z adminów przedstawił oficjalne stanowisko dot. niniejszego problemu. Nie ukrywam, że jestem tym żywo zainteresowany.

P.S. Kiedy zniknął zapis o 4 i pojawił się o 3 linijkach w sygnaturce?
kszychu
Cytat(Bakus @ 2004-09-15 22:13:23)
Mój skrypcik generuje podpis w obrazku PNG o wielkości 1421 bajtów.

A ile by to zajęło czystym tekstem?..
Bakus
252 bajty smile.gif
.dragonfly
Nie przesadzajmy. 1 kb to nie jest duzy wysilek dla modemu. NA jednej stronie wystepuje 20 postow czyli mamy do czynienia z obciazeniem lacza rzedu 20 kb. To nie jest duzo.
kszychu
Cytat(Bakus @ 2004-09-17 17:15:03)
252 bajty smile.gif

5,6 raza więcej... Pogratulować takiej optymalizacji ;-)
Bakus
bez sarkazmów proszę...
Skrypt ma ułatwić życie ludziom, którzy chcieli by mieć takie same sygnaturki na wielu forach.
Jak znajdziesz lepszy pomysł, to z chęcią się z nim zapoznam...
Bakus
Serafin: jak coś, to jest inny tamat na temat skryptu jaki tworzę z KAzu^
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=21023

Kolory napisów są już w sekcji DEV...
Linijki może wprowadzimy... smile.gif
_Cartman
Przecież ja nie moge być gorszy... też sobie sprawiłem taką sygnaturkę i również uważam iż jest to świetny pomysł! Możnaby też podawać swój Hardware, np procek i ram, bo jak cos, to mozna tez komus doradzic jakis soft albo cos w tym stylu na miare mozliwosci jego kompa...
_Mateo
Ja też uważąm, że takie sygnaturki z warsztatem są świetnym pomysłem.
Teraz można rozwiązać jakiś problem bez pytań vide "Jaką masz wersję php czy MySQL-a". Super pomysł! Ale po co pisać model karty graficznej czy monitora, co cartman smile.gif troche zaszpanować się chciało laugh.gif A pentium IV ee jest taktowany z czestotliwością 3.46 GHz biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bakus
Poza tym, że Wasze sygnaturki wygladaja jak choinki (przerost formy nad treścią), to mam tylko 1 uwage - _Cartman się chwali, bo ma czym... niektórzy chwalą się projektami ("na warsztacie") niektórzy sprzętem, a niektórzy oczytaniem (mając w sygnaturkach mniej lub bardziej znane sentencje). Wszystko zależy od tego co dana osoba uważa za ważne
Seth
@_Mateo:

Przepraszam, ze sie wtracam ale to juz zakrawa na kpine.
Jezeli ktos bedzie chcial napisac jaki ma samochod i ile jest w nim chromowanych czesci to jego sprawa.
Dopoki sygnatura nie narusza regulaminu, ogolnie pojmowanego dobrego smaku i nikogo nie obraza moze byc tam co komu sie podoba.

Na forum jest taka zasada: traktuj innych tak jak sam bys chcial byc traktowany...

Poza tym tego typu prywatne wyczieczki kieruj na PW do danej osoby, a nie na forum publiczne.

Ostatnia sprawa to taka, ze Twoj cytat jest niezgodny z regulaminem.
NuLL
Temat odpinam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.