Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ajax - zalezne selecty
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
wicc
Witam! pewnie niektorzy z was mieli tego typu problem z zaleznymi od siebie selectami. I tu z pomoca przychodzi

http://ajaxin.pl/2007/02/22/zalezne-od-sie...htmlowe-selecty

a problem dotyczy tego, jak zrobic zeby formularz ten mial np. action="index.php?p=form" a nie action="ddl.php"?? mam zrobione dla 2 select'ow w taki sposob jaki potrzebuje ale nie wiem jak to przerobic na 3 bo to skrypt od kolegi...
yaro
@wicc - napisałem przecież na blogu, że
Cytat
Przedstawimy jak w prosty sposób zbudować taki skrypt, aby mógł działać na dowolnej liczbie selectów w jednym dokumencie.

Przeczytaj cały artykuł, a będziesz wiedział jak to zrobić.

Nie rozumiem dlaczego masz problem ze zmianą wartości w parametrze action. Po prostu wpisz index.php?p=form zamiast ddl.php. Tylko pamiętaj (zobacz w kod), że do pliku na serwerze jest przesyłany parametr z wybraną wartością.

p.s
Cytat
to skrypt od kolegi...

Czy my sie znamy?
wicc
Cytat
Czy my sie znamy?

nie, nie mowilem o tym skrypcie tylko o innym na 2 selecty winksmiley.jpg

yaro,
Cytat
Po prostu wpisz index.php?p=form zamiast ddl.php

Cytat
W atrybucie action formularza, podajemy nazwę pliku, z którym będziemy się łączyć za pomocą AJAX’a.

eee?
yaro
Proszę Cię bardzo żebyś przeczytał opis do tego skryptu, a będziesz wiedział wszystko.
Pokaż to co już zrobiłeś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.