Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]jak moge wypozycjonowac buttona submit
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martino277
mam pytanie robie pewien formularz jak moge ten butoon submit wypozycjonaowac tak zeby byl tam gdzie chce wiem ze t banalne pytanie dla niektorych ale prosze o wyrozumialosc pozdrawiam i dzieki z gory biggrin.gif
gilbo
Strasznie źle sformułowałeś pytanie. Nie wiem oco ci chodzi. Jeśli chcesz, żeby submit nie był na samym dole formularza to po prostu wstaw go gdzie indziej (jednakże między znacznikami <form></form>), a jeżeli chcesz wogóle gdzieś na stronie go umieścić możesz popróbować ustawić mu ID i ustalić pozycję absolutną w CSS lub wysyłać formularz przez JavaScript.

Pozdrawiam

P.S popraw temat zgodnie z Zasadami forum "Przedszkole"
martino277
chce go dac naprzyklad na srodek bo zabardzo jest zlewej strony formularza tez mu dac absolute czy mozna to inaczej zrobic inaczej
drPayton
I tu się kłania poprawne pisanie. Wszelkie pola typu input muszą być zamknięte w jakimś elemencie (tylko blokowym?). Zamknij submita w dajmy na to <p> i daj margin: 0 auto dla tegoż <p> (dla FF) oraz text-align:center; dla elementu nadrzędnego (dla badzIEwia). Czyli np tak:
  1. <div style="text-align:center;">
  2. <form (...)>
  3. (...)
  4. <p style="margin:0 auto"><input type="submit" (...) /></p>
  5. </form>
  6. </div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.