mam pytanie.
Jak zrobić, żeby jeżeli ktoś nic nie zauploaduje to zauploadowało plik z serwera tam o np. nazwie no_image.jpg.
Oto mój obecny kod:
<?php $brakbledu=0; $blad=0; for($i=0;$i<$cnt;$i++) { if($_FILES["Plik"]["name"][$i]!='' && $_FILES["Plik"]["size"][$i]>0) { $iloscplikow++; if ($exts == "gif" || $exts == "jpg" || $exts == "png") { $kr = "."; if (move_uploaded_file($_FILES["Plik"]["tmp_name"][$i],'fotki/'.''.$nazwa.''.''.$kr.''.''.$exts.'')) { $brakbledu++; } else { $blad++; switch($_FILES["Plik"]["error"][$i]) { case 1: echo('Przesyłany plik '.$_FILES["Plik"]["name"][$i].' jest większy niż zezwala konfiguracja serwera.');break; case 2: echo('Przesyłany plik '.$_FILES["Plik"]["name"][$i].' jest wiekszy niż zezwala formularz.);break; case 3: echo('Przesłano tylko część pliku '.$_FILES["Plik"]["name"][$i].'.');break; case 4: echo('Plik '.$_FILES["Plik"]["name"][$i].' nie został przesłany.');break; } } } else { echo('Przesyłany plik '.$_FILES["Plik"]["name"][$i].' nie jest plikiem graficznym.'); } } } if($iloscplikow==0) { echo 'Nie przesyłasz ani jednego zdjęcia.'; } // żeby zamiast tego puściło skrypt dalej, tzn. na akceptacji przez admina i dodał
o obrazek z serwera o nazwie no_image.jpg else { if($brakbledu==$iloscplikow) { echo('Twoje ogłoszenie oczekuje, na akceptację administratora.); // tutaj pozwoliłem sobie dalej wyciąć dodawania danych do bazy } } ?>
Z góry dziękuję za pomoc