Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] BBCode - mimo, że już na ten temat sporo już było
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
arti1
Witam wszystkich,

mam pytanie dotyczące BBCode - czy ma ktoś gdzieś zapisany kod, który służy do edycji wpisywanego tekstu - chociażby cos takiego jak na tym forum? I jakiś krótki opis jak to w ogóle działa?

Widziałem również coś troche (moim zdaniem) fajniejszego (co prawda napisane w asp) - mianowicie zamiast znaczników które się pojawiają w tekscie, tekst jest od razu formatowany na ekranie (podobnie jak np. w wordzie). Czy da sie cos trakiego zrobic za pomoca php+javascript?
Czy ktoś wie gdzie mógłbym coś takiego znaleźć?
Z góry dzięki za wszelką pomoc...

Robię sobie system newsów i chciałby własnie dodac mozliwosc edycji tekstu.
Bakus
Taka funkcja to tylko i wyłącznie kwestja JavaScript...

Przykład masz w webmailu: http://mail.o2.pl/ (wysylanie poczty -> Format wiadomości: HTML)

Pragnę również zauważyć, iż jest to widoczne jedynie dla osób korzystających z MsIE w wersji 5.5 sp1 i nowszych...
Użytkownicy innych przeglądarek nie zobaczą efektu Twojej pracy... sad.gif

[Apel do admina: przeniesienie topica na >Po stronie przeglądarki<]
KaMeLeOn
php => Po stronie przeglądarki
Sh4dow
zobacz cos takiego HtmlArea

a jesli chodzi o inne przegladarki niz IE to mozna w skrypcie zrobic rozpoznanie przgladarki i jesli jest to IE wykozystac JS a jesli nie to botton'y i addonclick albo cos takiego (skleroza nie boli i starosc nie radosc tongue.gif )
Sam tak zrobilem u siebie
Kocurro
Wybaczcie, że odświeżam ten wątek...ale mam pytanie...

czy ktoś z was zna może edytor bbcode ale po stronie przeglądarki questionmark.gif chodzi mi, żeby to był edytor typu WYSIWYG...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.