Witam,

Mam taki problem:
- na swoim komputerze mam zainstalowany PHP, MySQL oraz Apache
- dostep do MySQL uzyskuje logujac sie na konto uzytkownika "root" [tzn. po odpaleniu "MySQL Command Line Client" wpisuje haslo jakie podawalem w wizard'zie po zainstalowaniu pakietu i jestem zalogowany - jak mniemam to jest wlasnie konto "root"].
- mam tak¿e zalozone konto na yoyo.pl. Tam po jego zalozeniu dostaje informacje konfiguracyjne do polaczenia FTP oraz polaczenia z baza danych [m.in. nazwe uzytkownika oraz jego haslo].
- ze strony sourceforge.net sciagnalem sobie pare aplikacji napisanych w PHP i MySQL [dokladnie to sa to aplikacje do aukcji internetowych]. Przy ich instalacji, kazda z nich chce, aby podac dane do polaczenia z baza danych.

I TUTAJ WLASNIE ZACZYNA SIE PROBLEM:/

Gdy instaluje dana aplikacje na yoyo.pl i wpisuje dane podane przez nich [tzn. serwer SQL, nazwe uzytkownika, haslo] to wszystko sie odpala i dziala.
Natomiast jesli chce uruchomic ta aplikacje u siebie na komputerze [localhost] to wpisujac w pola:
nazwa serwera: localhost
typ: utworz nowa baze/skorzystaj juz z istniejacej
nazwa uzytkownika: root
haslo uzytkownika: haslo

Nie moge dalej instalowac aplikacji, bo wyskakuje blad, mowiacy, ze nie mozna polaczyc sie z baza [zarowno jak wybieram opcje "utworz nowa baze danych", albo "skorzystaj z juz istniejacej"]. Sprawdz czy nazwa uzytkownika, haslo sa poprawne. Tak mam z kazda aplikacja na localhoscie:/

Moje pytanie jest takie:
- jaka jest roznica pomiedzy uzytkownikiem "root" na localhoscie, a uzytkownikiem stworzonym na yoyo.pl ktory ma dostep do panelu PhpMyAdmin?
- jak to naprawic i co zrobic, zeby mozna bylo odpalic te aplikacje na localhoscie?
Mi juz brakuje pomyslow, jak i co zrobic, zeby w koncy proces instalacyjny przeszedl pomyslnie :/

Dzieki bardzo za pomoc smile.gif
Pozdro