Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax] ? Otwarcie/Aktualizacja formularza i tabeli
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
miska
Problem mam taki:
Istnieje tabela wyswietlona w <div>

Klikając na datę która jest zarazem linkiem, chciałbym otworzyć skrypt javy który by mi aktualizował tą date poprzez zapisanie jej do bazy sql
.

Najlepiej jakby to się odbywało bez przeładowywania strony.

Jest ktoś w stanie poprowadzić mnie za rączkę ?
AxZx
Cytat(miska @ 27.08.2007, 23:47:16 ) *
chciałbym otworzyć skrypt javy który by mi aktualizował tą date

JavaScript moze lepiej?
Cytat(miska @ 27.08.2007, 23:47:16 ) *
poprzez zapisanie jej do bazy sql

sql to nie jest baza
miska
Cytat(AxZx @ 28.08.2007, 09:43:44 ) *
JavaScript moze lepiej?

sql to nie jest baza

baza sql to nie jest baza questionmark.gif? - czegoś tu nie rozumiem ja albo ktoś inny.
Jeśli się mylę to wytłumacz mi co masz na myśli pisząc to.
Mamy chyba inne, diametralnie inne definicje zwrotu "baza sql"
atomek4
Witaj,
koledze pewnie chodzi oto, że SQL (ang. Structured Query Language) to strukturalny język zapytań i on sam w sobie nie jest bazą smile.gif
kicaj
Klikajac na date musisz miec link m.in w posatci: java script:otworzKalendarz(); wbierasz date i ta funkcja zwraca Ci wynik w postaci napisu (daty) nastepnie zapisujesz aktualny stan tabeli
miska
Cytat(atomek4 @ 28.08.2007, 13:23:24 ) *
Witaj,
koledze pewnie chodzi oto, że SQL (ang. Structured Query Language) to strukturalny język zapytań i on sam w sobie nie jest bazą smile.gif

... dlatego został użyty zwrot "zapisać do bazy sql" a nie zapisać do sql
atomek4
i mimo tego, że istnieje MSSQL, mSQL(i kilkanaście innych) chodzi pewnie o MYSQL smile.gif

To tak przy okazji. Pozdrawiam!
qqrq
Jeśli chodzi ci o sam kalendarzyk, to możesz np. ściągnąć sobie jakiś taki skrypcik z sieci (ew. osCommerce - tam jest taki bajer w adminie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.