Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z sesją
Forum PHP.pl > Forum > PHP
graft
Witam wszystkich,

Mam pewien system uwierzytelniania. Po poprawnym zalogowaniu użytkownika ustawiam w sesji:

1. <?php
  2. $_SESSION['jakies_id'] = $user_id; //gdzie $user_id jest wyciągany z bazy danych
  3. ?>

Na kolejnych podstronach, użytkownik ma możliwość dodania ogłoszenia. W 99% działa dobrze, jednak zdarzają się przypadki, że w ogłoszeniu w polu "id_uzytkownika" nic nie ma. Czyli w sesji $_SESSION['jakies_id'] nic nie było blinksmiley.gif

Jak mam się wystrzegać takich wyjątków i dlaczego tak się dzieje ?

PS. Może cookie?
Całe logowanie mam zrobione na sesjach - troche denerwujące jak po zamknieciu i nowym otworzeniu przeglądarki trzeba się logować od nowa...
Mordoran
Upewniej sie ze w kazdym pliku php masz na poczatku skryptu session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual().
graft
w każdym pliku mam:

1. <?php
  2. .
  3. .
  4. .
  5. ?>

i dalej błąd występuje... :/
pink
Cytat(graft @ 2.09.2007, 13:33:06 ) *
w każdym pliku mam:

1. <?php
  2. .
  3. .
  4. .
  5. ?>

i dalej błąd występuje... :/

Może w którymś miejscu pomiędzy ob_start() ob_end_flush() robisz die/exit ?
O ile się nie mylę cookie sesji nadane sostanie dopiero w momencie ob_end_flush()
aso
Ja rozwiązuje takie problemy robiąc skrypt który w każdym linku ustawia nr sesji i mam kłopot z głowy :-) Na serwerze tworzy się TEMP (ok. 15kB/osoba) i działa przez 15 minut lub "Wyloguj". Mechanizm ściągnołem z phs-lw.ml.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.