Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gry multiplayer
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
jarmiar
poszukuję jakiś fajnych gier zręcznościowych, które dają możłiwość rozgrywki poprzez multiplayera.

co polecacie?
Puciek
Starcraft, do multi bedziesz potrzebowal zrecznosci tongue.gif
Lethys
@ up

Starcraft to nie jest gra zrecznosciowa O.o Ja polecam wszelkie gry mmorpg ( potrafia wciagnac ).
Earth
Ja czekam na Guild Wars 2 MMoRPG, w który tym razem ma wejść zręcznościowy system walki.
Cysiaczek
Tremulous - http://tremulous.net/
FPP na wszystkie platformy - fajny odstresowywacz - trzeba zrozumieć i nauczyć się grać

Pozdrawiam.
jarmiar
a coś w stylu crashdaya lub GTA SA tylko żeby można było zabijać a nie tylko jeździć samochodami.

Dobre by było, gdyby była też taktyczna tak jak SplinterCell.

Ogólnie mówiąc połączenie GTA SA + Splinter Cell + możlwiość zabijania

Jest taka gra?
bim2
Sa - Multiplayer. Własnie wyszła nowa wersja.

A co do MMORPG, to ja polecam Tibię. Jak się umie grać to wciąga. smile.gif
jarmiar
a ta nowa wersja umożlwia pojedynek deathmmatch? chodzi mi o to czy można zabijać się czy tylko ścigać?
tsharek
A ja polecam FPP Warsow (http://warsow.net). Szybka, wieloplatformowa, darmowa, na engine quake 2. To jest to co lubię teraz najbardziej (grałem kiedyś w Quake Wolrd, a to szybkością przypomina tą własnie grę)
Cienki1980
Eeee tam nic nie pobije gry Unreal Tournament jako typowej strzelanki multiplayer ...

i chodzi mi o tę wersje i żadną inną biggrin.gif
NuLL
Cienki1980 - 2001 tez trzyma klimat - bo nie ma samochodow a wiekszosc zawartosci gry i tak sie powtarza.
Cienki1980
Cytat(NuLL @ 31.08.2007, 15:28:13 ) *
Cienki1980 - 2001 tez trzyma klimat - bo nie ma samochodow a wiekszosc zawartosci gry i tak sie powtarza.

Nieee dla mnie każda inna wersja była zbyt cukierkowa i przypominała mi Q3 .. a Quake to tylko Q1 i Q2 biggrin.gif

Echh naszło mnie na wspominki .. chyba rzucę pracę i odpalę UT i poszukam jakiegoś serwera online biggrin.gif
qooxdoo
Cytat(jarmiar @ 30.08.2007, 19:57:42 ) *
a ta nowa wersja umożlwia pojedynek deathmmatch? chodzi mi o to czy można zabijać się czy tylko ścigać?
Chodzi o SA:MP a nie MTA. W najnowszej wersji SA:MP możesz robić co chcesz (w zależności od serwera). Są tam różne tryby, w tym wyścigi. Ale jest też deathmatch i team deathmatch, pościgi policyjne, i inne. Możliwości są nieskończone. Oficialna strona modyfikacji
agemlonZ
Ja polecam Counter Strike wszystkie części. A i w necie też pograsz nawet przez przeglądarkę!!! Ale aktywacja to 3,66 zł smsem ;/
qooxdoo
Tylko że cs jest FPS a jarmiar pytał o gry zręcznościowe
sztosz
cs:day of defeat biggrin.gif Trzeba być strasznie zręcznym, więc to zręcznościówka winksmiley.jpg

A z mmorpg to WoW, abonament drogi, ale są różne serwery winksmiley.jpg
phpion
Ja polecam Wolfenstein: Enemy Territory smile.gif od ponad roku ciosam, praktycznie tylko 1 mapa, wciąga jak cholera smile.gif CS może się schować tongue.gif i co ważne - gra jest darmowa! I na Linuxa i na Windowsa!
Black-Berry
Spróbujcie DotA. Gwaranuję że się nie oderwiecie przez rok. Co prawda wymaga minimum półrocznej nauki ale na dzień dzisiejszy to chyba najbardiej dopracowana gra. Patche wychodą srednio co miesiąc, a każdy nowy patch to całkiem nowe moliwości rozgrywki.
Piotrwusek
Wymieniliście jedną może dwie gry które są naprawdę dobre,

A co z Counter Strike!!!??

Polecam

~ gta sa (sa-mp)

~Counter Strike

Pozdrawiam

Piotrwusek
in5ane
No ja muszę poprzeć cienkiego.. Unreal Tournament ten najstarszy to była gra.. te nowe Unreale w ogóle nie były takie wciągające.

Popatrzcie.. zawsze jak jakaś gra stała się klasykiem, to jej kontynuacje były do dupy.
Przykłady:
- Unreal Tournament - Unreal Tournament 2003, Unreal Tournament 2004 etc...
- The Sims (nawet i taka gra) - Sims 2
- Quake 3 Arena - Quake 4
Dlaczego np. nie kontynuowali Diablo II: LoD? Ponieważ Diablo III nie wypaliłoby.. jeszcze w czasach WoW'a.
Cysiaczek
Co do Q3 to się nie zgodzę - tylko Q2 było dobrą grą, Q3 jak zobaczyłem kilka lat temu, to się popłakałem... ze śmiechu ; p.
Z Q3 tylko silnik jest niezły - wykorzystano go w genialnej grze Tremulous.

Pozdrawiam.
Sadu2
Counter Strike Source! Oraz CoD! Zarąbiste gierki.
Nattfarinn
Cytat(Cysiaczek @ 30.08.2007, 16:25:44 ) *
Tremulous - http://tremulous.net/
FPP na wszystkie platformy - fajny odstresowywacz - trzeba zrozumieć i nauczyć się grać

Pozdrawiam.

Podpisam się pod to i gorąco polecam. Naprawdę nietypowy FPS, z elementami prostej strategii. Ciekawy gameplay i rozwiązania.
mir123bych
no ja się jakość do tych sieciowych multiplayerów w oparciu o jakichś serwer nie przekonałem jeszcze. Jestem na etapie Multi w stylu tetris i gumoku biggrin.gif
vip3r
Counter Strike Source, WoW, Diablo 2
sztosz
Tremolus... czy to jakiś żart? Czy zwyczajnie ja nie kumam o co tam kaman?
phpion
Ja również ściągnąłem tą gierkę i jestem strasznie rozczarowany. Jaka strategia? Zabij wszystko co się rusza z drużyny przeciwnej - tyle. Do tego jak dla mnie bardzo słabiutka grywalność! W porównaniu do ET to tej gry po prostu nie ma (wg mnie).
Enemy Territory thumbsupsmileyanim.gif
mir123bych
a z takich multiplayerów, w które można zagrać szybko w pracy jakie polecacie? W Diablo mogę spokojnie grać w domu, a w pracy nie przejdzie :/
defrag
ET: quake wars - calkiem milo sie gra smile.gif
phpion
Cytat(defrag @ 8.11.2007, 21:43:14 ) *
ET: quake wars - calkiem milo sie gra smile.gif

Dla mnie nie ma już tego klimatu co oryginalny Wolfenstein: Enemy Territory. Do tego jest płatny co mnie osobiście skutecznie odstrasza. Płacić nie chcę, a i piracić nie mam zamiaru. Szczerze mówiąc nie wróżę ET: QW dobrej przyszłości.
defrag
Cytat(phpion.com @ 8.11.2007, 21:55:51 ) *
Dla mnie nie ma już tego klimatu co oryginalny Wolfenstein: Enemy Territory. Do tego jest płatny co mnie osobiście skutecznie odstrasza. Płacić nie chcę, a i piracić nie mam zamiaru. Szczerze mówiąc nie wróżę ET: QW dobrej przyszłości.

Platny? No kosztuje na allegro z 60zl ale przeciez nie ma abonamentu smile.gif a jest pare mapek przypominajacych te z et. Jak dla mnie ma klimat i bardzo dobry gameplay. Pogralbys dluzej to bys sie przekonal napewno:)
phpion
Właśnie, coprawda 60 zł ale ET podobał mi się również za to, iż był grą darmową więc troszkę mnie zaskoczyła cena QW. No i kwestia podstawowa: nie bardzo lubię gry z potworkami winksmiley.jpg zdecydowanie wole naparzać do ludzi aaevil.gif hehe.
gam3r
zdecydowanie CS, COD, Warsow
kasek
Ja również polecam CS-S oraz Day of Defeat:S jeśli ktoś lubi klimaty II wojny światowej. Apropo FPP , czy są tu ludzie którzy grali/grają w pierwszego unreala multiplayer z 99r ? Unreal Tournament
Fishu
Polecam gre GunBound, w której szczelasz w siebie pojazdami.Super gra, wciąga i zabiera dużo czasu winksmiley.jpg Polecam, link: TUTAJ
Quentin
Ja polecam grę FPS WarRock - fajna strzelaninka internetowa smile.gif

Oficjalna strona gry:
http://warrock.net/
webdice
Cytat(Cienki1980 @ 31.08.2007, 14:41:12 ) *
Nieee dla mnie każda inna wersja była zbyt cukierkowa i przypominała mi Q3 .. a Quake to tylko Q1 i Q2 biggrin.gif

Echh naszło mnie na wspominki .. chyba rzucę pracę i odpalę UT i poszukam jakiegoś serwera online biggrin.gif

Ja też bym pograł, jak coś to PW smile.gif
lectric
Nikt nie wspomniał o Lineage II - alternatywa dla WoW
v1ru5
Ja polecam q3 mod OSP i tryb Clan Arena smile.gif
Wykrywacz
Bo po prostu Lineage2 jest przy WoW'ie cienki jak herbata bez wkładki:P
Turgon
Jakich wkładek tongue.gif? Bez prądu jak coś tongue.gif
Puciek
Moze on lubi herbate z wkladkami do butow, de gustibus.
A wow smierdzi, w tej grze jedyne co sie da robic to farmic, i potem farmic zeby farmic lepsze raidy az wyjdzie exp pack z kolejnymi raidami do farmienia :]
Wykrywacz
Oj młodzieńcy co wy możecie wiedzieć o piciu wódki i nazywaniu dodatków do herbaty... @Turgon rodzice wiedzą że znasz takie pojęcia?
@Puciek jak jasno wynika widać że nie grałeś w WoW'a.
Ja grałem i w L2 i w WoW'a sporo czasu i śmiem twierdzić że mogę ocenić iż L2 jest miękki jak bułeczka przy WoW'ie
Puciek
Cytat
@Puciek jak jasno wynika widać że nie grałeś w WoW'a.
Czyli twierdzisz ze wow nie opiera sie tylko i wylacznie na farmieniu ? Be it farmieniu bgkow, farmieniu raidow albo farmieniu aren ? To w takim razie na czym opiera sie wow :] ?
Wykrywacz
Jeżeli dla ciebie jedyna rozrywka to latanie z toporem i inaczej nie potrafisz się bawić to może i możesz mieć takie wrażenie i dla takich są PvP.
Dla tych którzy np. chcą się pobawić są umiejętności rzemiosła, co dają poza tym że można se itema pierdolnąć > ? Dają pole do popisu dla grających... jak ... zagraj i zobacz smile.gif
Puciek
Gralem w wowa fyi i widze ze masz typowy syndrom wowisty, nie umiesz zauwazyc ze ta gra nie ma sensu poza farmieniem, a jezeli ma to moze bys odpowiedzial na pytanie i napisal jaki :> ?
sztosz
Zgadzam sie WoW polega na jak to określiłeś "farmieniu", a na czym polega Lineage2? I w czym farmienie gorsze od rushowania czy fragowaniu?
Wykrywacz
@Puciek jeżeli zechcesz przeczytać dokładnie mojegp poprzedniego posta to znajdziesz odpowiedź.
Jeżeli się jest na tyle ograniczonym aby bawić się jedynie tym co daje jakieś tam nazwijmy je punkty XP czy stuff wszystko jedno. To może faktycznie nie powinniście przerzucać się z diablo...? Tam przynajmniej można mieć pewność że nie da się niczego innego poza mordowaniem robić...
tiraeth
@Puciek, @Wykrywacz: Chcecie się kłócić, to idźcie sobie na prv smile.gif Przedstawcie sobie argumenty etc. winksmiley.jpg

Kiedyś grałem w Counter-Strike'a... przez kilka lat. Teraz mnie to już nie bawi. Jakieś to nudne. FPSy przestały mnie kręcić. Potem grałem w Trackmania Nations.. z pół roku. Też najnormalniej w świecie po jakimś czasie - nuda. Ostatnio moje granie ogranicza się do flaszek lub kurnika smile.gif
strife
Jak byłem w gimnazjum to graliśmy w GTA 2, mogę polecić. Oczywiście z tych mniej zręcznościowych to Starcraft, klasyka smile.gif Ja osobiście mało gram w gry, wyłączam po 30 minutach z reguły i tak jak kolega wyżej moje granie ostatnio ogranicza się do gier z wp czy kurnika, ale to też bardzo sporadycznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.